Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Active Professionals organiseert workshop business intelligence

26 januari 2017
Business Intelligence, Partners & Relaties, Nieuws & agenda,
0 Reacties
Business intelligence workshop Qlik Active Professionals agenda PieterBas Automatisering Waste Insight

Regelmatig publiceert het Waste Insight-blog posts over business intelligence, recent nog over het monitoren van bedrijfsprocessen en het  optimaliseren van de huis-aan-huis afvalinzameling. Met het zogeheten BI kunnen bedrijven bedrijfsprocessen tijdig bijsturen om zo efficiënter te werken en op kosten te besparen. De mogelijkheden van business intelligence komen aan bod tijdens de workshop die Waste Insight-partner Active Professionals organiseert op donderdag 16 februari. ‘De workshop is interessant voor iedereen die meer wil weten over business intelligence, zegt Michelle ’t Hart van Active Professionals. ‘Deelnemers krijgen uitleg over de software die voor business intelligence wordt gebruikt: Qlik View, Qlik Sense en Qlik Nprinting. Ook gaan ze zelf aan de slag en maken een eenvoudig dashboard. Zo ervaren ze in de praktijk hoe business intelligence werkt en wat ze er in hun bedrijf zelf mee kunnen.’

Data vertalen in sturingsinformatie

Data vertalen in informatie. Daar gaat het bij business intelligence om. BI ligt als een schil over de verschillende ICT-systemen die bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie gebruiken. Door cijfers slim aan elkaar ‘te knopen’ kunnen gegevens uit meerdere softwarepakketten in onderlinge samenhang worden geïnterpreteerd. De resultaten van Bi worden zichtbaar  gemaakt op de dashboards, waar ’t Hart al over sprak.  Er is er bijvoorbeeld een voor bedrijfsafval, de inzameling met minicontainers of ondergrondse containers, klantenservice en financiële data. Gegevens daarvoor komen uit de software van bijvoorbeeld Groeneveld, Prometheus, Talis en Wincar.

Activiteiten en locaties met elkaar vergelijken

De data komt ook uit de applicaties van Waste Insight-kernpartners AFAS en PieterBas. ‘Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de inzet van medewerkers en materieel (uren), het inzamelen, scheiden, verwerken en transporteren van afval (tonnen) en de kosten versus opbrengen (euro’s)’, vertelde Robbie Schouwenaars van Active Professionals eerder in een interview met het Waste Insight-blog. ‘Doordat met business intelligence onderling  verbanden worden gelegd, kunnen uren en tonnen worden afgezet tegen de financiële cijfers. Bovendien zijn gegevens altijd up-to-date zodat bedrijven hun beslissing daar direct op kunnen  afstemmen, zoals het aanpassen van de planning of het opschalen van medewerkers en materieel. Een voordeel van BI is ook dat alle bedrijfsonderdelen in één dashboard zichtbaar zijn. Op basis van die informatie kunnen bedrijven onderdelen en locaties met elkaar vergelijken en de dagelijkse operatie bijsturen.’

Meer weten?

De workshop van Active Professionals vindt plaats op donderdag 16 februari en start om 10.00 uur aan de Westersingel 98 in Rotterdam Centrum. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@active-professionals.nl of telefonisch: (088) 0152200.

Wilt u meer weten over de waste-dashboards van PieterBas of de standaard afvalsoftware? Kijk dan in het dossier ‘Business Intelligence’. Of neem contact op met met Arjen Cornelisse, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties