Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

AFAS Foundation focust op duurzaamheid en impact (video’s)

23 augustus 2019
Partners & Relaties,
0 Reacties
AFAS Foundation AFAS Software Waste Insight PieterBas Automatisering

Werken aan plattelandsontwikkeling en voedselzekerheid. Dit is een van de doelen van stichting MCNV. Behalve het terugdringen van ondervoeding van kinderen onder de vijf jaar, zet de stichting zich ook voor landbouwontwikkeling en daarmee voor voedselzekerheid. Omdat MCNV daarmee structureel werkt aan vooruitgang, kwam het in aanmerking voor een bijdrage van de AFAS Foundation. Samen duurzame verbeteringen realiseren is een van de pijlers onder de AFAS Foundation die inspireert om beter te doen, zowel in Nederland als wereldwijd. De ligt focus op duurzaamheid en impact, aldus secretaris Roos van der Spek in een video over de stichting. In 2018 nam de AFAS Foundation 59 projecten aan waaraan in totaal 3,6 miljoen euro werd gegeven. 

>> Foto: Het programma in strijd tegen kinderkanker van het Prinses Máxima Centrum krijgt van de AFAS Foundation over drie jaar een bedrag van 1,55 miljoen euro. Het doel is om de genezingskans bij kinderkanker in Indonesië, Malawi, Kenia en Kosovo te vergroten van minder dan 10 naar 25 procent (afbeelding uit de video waarin de AFAS Foundation terugblikt op 2018, die hieronder, red.).

Inspireren om te doen

De AFAS Foundation stelt geld beschikbaar aan projecten over de hele wereld. De stichting wil inspireren om te doen. Omdat de ondersteunde projecten daardoor een grote impact hebben, inspireert dat ook andere organisaties om mee te doen. De focus ligt op maatschappelijke-, onderwijs- en zorginitiatieven. De 59 projecten die in 2018 van de AFAS Foundation en bijdrage kregen, vormen daar een dwarsdoorsnede van. Voorbeelden zijn een koffieplantage in Laos, theater voor blinden, zelfvoorzienende scholen in Zuid-Afrika, behandelingen tegen Schissis in Guatemala, Nederlands schoolmeubilair dat een nieuwe bestemming krijgt op Curaçao en water voor een miljoen mensen in Ethiopië. Een voorwaarde voor ondersteuning is dat projecten daarna zelfstandig verder kunnen, zoals Free a girl dat op de School of Justice minderjarige slachtoffers van gedwongen prostitutie in India opleidt tot advocaat. Het opleidingsinstituut krijgt 50.000 euro zodat de eerste groep meiden in het eerste jaar deze studie kunnen volgen. De vervolgjaren worden door India zelf opgevolgd.

Mooie herinneringen maken

In Nederland ligt de focus op zorg en onderwijs, Voorbeelden daarvan zijn het ontwikkelen van de game Robins Wereld voor ’s Heeren Loo, bestemd voor kinderen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Een ander voorbeeld is de LEGO-studio op basisschool de Kubus in Amersfoort die daarmee spelenderwijs leren programmeren. Transparantie is belangrijk. Zo gaan alle ondersteunde projecten via Nederlandse organisaties – ook die in het buitenland – en moet er altijd verantwoording worden afgelegd. De 400 AFAS-medewerkers dragen zelf ook hun steentje bij aan de stichting. Zo hielpen ze onder meer de Stichting Present die mensen ondersteunt die in armoede verkeren, een slechte gezondheid hebben of in een sociaal isolement zitten. Behalve dat ze de helpende hand toesteken, bouwen de AFAS-medewerkers binnen hun team ook mooie herinneringen op, aldus de website.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen bijna vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Bekijk dan de video’s hieronder of kijk op de website van de AFAS Foundation. Daar kunt u ook jet jaarverslag downloaden. Wilt u weten hoe u alle operationele afvalprocessen kunt digitaliseren en automatiseren met Waste Insight: van de afvallogistiek tot financials, CRM en HR? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x