Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

AFAS winnaar Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf

24 mei 2018
Partners & Relaties,
0 Reacties
AFAS Koning Willem I Prijs Waste Insight PieterBas Automatisering Omrin

Zelden is een bedrijf zo spectaculair op de hoogte gebracht van een finaleplaats als bij de Koning Willem I Prijs. AFAS is een van de drie bedrijven die dingt naar de eretitel in de categorie Grootbedrijf. Bestuursleden Martin van Pernis en Boudewijn Haverlag kwamen speciaal per helikopter met dat heuglijke nieuws naar Leusden. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Koning Willem I Stichting. Behalve AFAS zijn de andere twee finalisten Royal HaskoningDHV en Eska. Bij de besloten bestuursvergadering waar de Top 3 werd gekozen, was ook erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig.

Update redactie, 28 mei: AFAS Software is de winnaar geworden in de categorie Grootbedrijf. De prijzen werden maandagavond uitgereikt door Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. AFAS werd eerste door de inzet voor mens en milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Oer-Hollands bedrijf met een vasthoudend strategie

AFAS werd door de jury genomineerd omdat het bedrijf rigoureuze en dappere keuzes maakt. De AFAS-website noemt daarbij als voorbeeld het vasthouden aan de strategie: het leveren van één standaardoplossing voor meer dan 11.000 zakelijke klanten. Ook heeft de organisatie een mooie reputatie als oer-Hollands familiebedrijf en kiest het bewust voor de Nederlandse markt. ‘Alle genomineerden vielen binnen hun eigen branche en eigen sector op vanwege hun innovatieve en daadkrachtige aanpak’, aldus bestuurslid Martin van Pernis in een toelichting op de website van de Koning Willem I Stichting. ‘Zoals in de categorie Grootbedrijf AFAS Software, een familiebedrijf die haar winst teruggeeft in een stichting voor goede doelen.’ We zijn enorm vereerd met deze nominatie, zegt CEO Bas Bas van der Veldt in een reactie. ‘In de manier waarop we ondernemen zien we onszelf vaak nog als een start-up. Daarom voelt het extra bijzonder om samen met deze gevestigde namen genomineerd te zijn voor deze ondernemingsprijs.

Hoge ogen gooien

AFAS gooit regelmatig hoge ogen. Zo werd het Leusder bedrijf voor de negende keer op rij uitgeroepen tot de Best Managed Company en werd daarmee opnieuw Platinum Member. In totaal bestaat het selecte gezelschap van Platinum Members uit slechts 11 bedrijven. Eind vorig jaar eindigde AFAS ook al drie keer op nummer 1 in de MT 1000: in de categorieën CRM software, Financiële software en HR software. Eerder dit jaar werd AFAS genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2018 die de gelijknamige stichting jaarlijks uitreikt aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. ‘Voor ons is dit wederom een bevestiging dat de manier waarop we ondernemen en samenwerken met onze klanten en partners succesvol is’, aldus een reactie van Van der Veldt die het Waste Insight-blog optekende.

Omrin finalist Plaquette Duurzaam Ondernemerschap

De Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De Koning Willem I Stichting reikt ook jaarlijks een Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit. Omrin is dit jaar een van de finalisten. Omrin is genomineerd voor de manier waarop de Friese afvalinzamelaar en -verwerker zich inzet voor een circulaire economie. De winnaars van de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden op 28 mei bekend gemaakt.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

AFAS Software is samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. De twee oer-Hollandse familiebedrijven hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas kunnen bedrijven al hun logistieke afvalprocessen automatiseren. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen met de WeegApp tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Ook worden chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelding automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u ook weten welke mogelijkheden Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x