Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Afvalindustrie optimaliseert inzameling met waste-dashboards

29 november 2017
Business Intelligence, Partners & Relaties,
0 Reacties
Baetsen Groep business intelligence waste-dashboards afvalinzameling Waste Insight AFAS PieterBas Automatisering

Afvalinzameling optimaliseren. Dat kan met de waste-dashboards van Waste Insight. Daarmee biedt het hybride ERP-systeem voor de Nederlandse en Vlaamse afvalindustrie bedrijven de mogelijkheid de inzameling real time te monitoren. Met als voordeel dat ze snel kunnen schakelen om processen bij te sturen. Per saldo levert dat zowel een efficiëntiewinst als een kostenbesparing op. Het Waste Insight zet onder elkaar waarom dashboards belangrijk zijn voor de afvalindustrie.

Dashboards houden bedrijf op koers

Dashboards leveren op elk moment en organisatiebreed informatie over een bedrijf. Het systeem ‘knoopt’ daarvoor cijfers uit meerdere systemen aan elkaar en legt dwarsverbanden. Bij de dashboards van Waste Insight zijn dat onder meer de applicaties van AFAS Software, PieterBas Automatisering, Jewel, Groeneveld Prometheus, Talis, Info Groen Ultimo. Met als voordeel dat gegevens uit verschillende softwarepakketten in onderlinge samenhang kunnen worden geïnterpreteerd. Uit AFAS en PieterBas komen bijvoorbeeld de inzet van medewerkers en materieel (uren), het inzamelen, scheiden, verwerken en transporteren van afval (tonnen) en de kosten versus opbrengen (euro’s). Met als  voordeel dat uren en tonnen kunnen worden afgezet tegen de financiële cijfers.

Altijd up-do-date

Gegevens worden elke 24 uur bijgewerkt. Bedrijven kunnen daardoor op basis van de laatste informatie de dagelijkse operatie monitoren en processen bijsturen, zoals het aanpassen van de planning of het opschalen van medewerkers en materieel. Het voordeel van waste-dashboards is daarmee dat bedrijven een totaaloverzicht hebben van de hele organisatie, inclusief de verschillende bedrijfsonderdelen en vestigingen. Met die informatie kunnen ze onderdelen en locaties met elkaar vergelijken. Bij afwijkingen levert het waste-dashboard informatie over mogelijke oorzaken en biedt informatie om verbeteringen door te voeren. Door snel te handelen kan het materieel direct anders worden ingezet waardoor er bijvoorbeeld meer orders kunnen worden uitgevoerd. Dat bespaart en verhoogt tegelijkertijd ook de opbrengsten. Mede hierdoor komt het waste-dashboard direct ten goede aan het bedrijfsresultaat.

Waste Insight-dashboard

Waste Insight heeft in samenwerking met Active Professionals meerdere waste-dashboards ontwikkeld, onder meer voor bedrijfsafval, de inzameling met minicontainers of ondergrondse containers, klantenservice en financiële gegevens. Voor meerdere Waste Insight-klanten zijn waste-dashboards ontwikkeld, waaronder de Baetsen Groep en Bruins & Kwast. Die bieden hen een totaaloverzicht van de hele organisatie, inclusief de verschillende bedrijfsonderdelen en vestigingen. Met name die ‘overview’ is een voordeel. Alle bedrijfsonderdelen zijn zichtbaar in één dashboard. Bedrijven kunnen op basis van die informatie onderdelen en locaties met elkaar vergelijken en de dagelijkse operatie bijsturen.

Lees ook:
Met KPI’s in afvalindustrie grip op aantal ledigingen per voertuig en tonnages per fractie

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dashboards van Waste Insight? Neem dan contact op met met Arjen Cornelisse, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl

Of volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn en blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel