Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Afvalindustrie werkt efficiënter en goedkoper met geïntegreerd ICT-systeem

29 januari 2018
Partners & Relaties,
0 Reacties
AFAS PieterBas Automatisering digitalisering automatisering afvalindustrie geïntegreerd ICY-systeem Waste Insight

Winst halen door afval en administratieve processen te automatiseren. Dat kan met een geïntegreerd ICT-systeem. Werk wordt automatisch via workflows afgehandeld, zoals het verwerken van verlofdagen of het doorzetten van weeggegevens na de weging. Gegevens zijn centraal via één punt beschikbaar, bijvoorbeeld in de planning of debiteurenadministratie. Met als voordeel dat er inzicht is in bedrijfsprocessen, zowel administratief als in de afvallogistiek. Behalve dat bedrijven in de afvalindustrie op basis daarvan snel verbeteringen kunnen doorvoeren, zit de winst ook in efficiënter werken. Per saldo kunnen ze daardoor meer doen met minder mensen en kosten besparen.

Wilt u uw bedrijf ook naar een hoger niveau tillen met automatisering? Lees dan de post op de blog van Inspireert Beter ondernemen van AFAS.

Bedrijfsbreed alle processen automatiseren

Bijna alle werkzaamheden zijn te automatiseren, bijvoorbeeld alle logistieke afvalprocessen, de financiële en salarisadministratie, HR en CRM. Medewerkers houden daardoor tijd over en worden minder geremd door repeterend of geestdodend werk. Denk aan het verwerken van papieren geleidebiljetten en weegbonnen, bankafschriften, factureren, aanmanen en verwerken van verlof- en ziekmeldingen. Met een hybride ERP-systeem als Waste Insight kan allemaal automatisch. Een zieke medewerker kan zichzelf bijvoorbeeld ziek melden in AFAS. Niet alleen zijn directe collega’s en leidinggevende op de hoogte. Als het bijvoorbeeld een chauffeur is, is hij direct geblokkeerd in de planning van PieterBas

Samenwerken en fouten opsporen

Een geïntegreerd ICT-systeem biedt bedrijven in de afvalindustrie de mogelijkheid om alle processen te automatiseren; van het aanmaken van een order, mobiel afhandelen van een opdracht onbemand wegen, het digitaal factureren, de verlichtingen- en debiteurenadministratie tot en met het aanvragen van verlofdagen en aanmaken van klantdossiers. Gegevens worden automatisch bijgewerkt. Collega’s hebben daardoor altijd toegang tot actuele gegevens. Dat scheelt afstemmen en over en weer e-mailen. De software kan ook automatisch problemen opsporen en waarschuwen. Behalve dat automatisering een bedrijf efficiënter maakt, wordt ook het werken er vaak leuker op. Meldingen herinneren bijvoorbeeld aan een verjaardag. Ook helpt een geïntegreerd systeem om marketingactiviteiten te verbeteren. Door inzichten uit het verleden kan een klant of prospect op het juiste moment worden benaderd. Daardoor is de kans op een nieuwe opdracht groter en daarmee op omzetverhoging.

Waste Insight, hybride ERP-systeem voor de afvalindustrie

Waste Insight is het hybride ERP-systeem om processen bedrijfsbreed in de Nederlandse afvalindustrie te digitaliseren en te automatiseren. Door de geregistreerde en gecertificeerde koppeling werkt Waste Insight als één bedrijfsbreed ICT-systeem. Bedrijven zijn ervan verzekerd dat de koppeling altijd blijft werken, ook als er bijvoorbeeld een functionaliteit wordt toegevoegd. Een groeiende groep bedrijven koos inmiddels voor Waste Insight, waaronder de Beelen Groep, de Baetsen Groep, de Zeeuwse Reinigingsdienst, Zandrecyling Nederland, Visser Afvalverwerking en Transport, Sortiva, Reinigingsdienst Midden-Nederland, Avalex, GP Groot, de GMP Groep en Swartjes Transport. Kijk voor meer informatie in het dossier ‘Klanten & projecten’.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Waste Insight? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x