Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Processen automatiseren met één ICT-systeem scheelt afvalindustrie werk en geld

23 februari 2018
Hybride ERP, Partners & Relaties,
0 Reacties

Alle bedrijfsprocessen automatiseren met één ICT-systeem. Van het eerste klantcontact, over de weegbrug en verwerking van afval tot de financiële administratie. Inclusief de volledige personeelsadministratie. Dat kan met Waste Insight, een hybride ERP-systeem voor de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie. Bedrijven profiteteren daarmee van een serie aan voordelen. Zo hoeven gegevens maar één te worden vastgelegd. Dat scheelt veel tijd en geld. Bovendien zijn papieren weeg- en verwerkingsbonnen verleden tijd. Omdat bedrijven met Waste Insight digitaal werken kunnen ze ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Mede daardoor draagt Waste Insight bij aan een beter milieu en besparen ze ook nog eens de kosten voor papier, porto en transport.


Voordelen Waste Insight:
* Minder registreren
* Meer regisseren
* Actuele managementinformatie
* Meer visie, advies en beleid
* Met bankkoppeling
* Altijd up-to-date

Wilt u ook weten hoe u uw tijd nog efficiënter kunt besteden en hoe u op  kosten kunt besparen. Kijk dan voor meer informatie op de website van AFAS Software. Daar kunt u ook een brochure downloaden.

Geen dubbele invoer en veel minder fouten

Bedrijven in de afvalindustrie werken vaak met meerdere ICT-systemen. Voor bijvoorbeeld de operationele afvalprocessen, de financiële en salarisadministratie en HR. Dit zorgt niet alleen voor veel – onnodig – dubbel werk. Het maakt processen ook een stuk gevoeliger voor fouten. Met Waste Insight is dat verleden tijd. Door de slimme koppeling worden gegevens maar één keer geregistreerd. Het operationele proces wordt vastgelegd in PieterBas, een pakket specifiek voor de afvalindustrie. Alle administratieve processen worden opgevangen in de AFAS-software. Dankzij de gecertificeerde koppelingen behoort dubbele invoer van gegevens tot het verleden. Dit bespaart niet alleen veel tijd en geld, maar ook een hoop zorgen.

Meerdere administraties apart vastleggen, maar ook samenvoegen

Dat Waste Insight werkt als één ICT-systeem, bewijzen de praktijkvoorbeelden. De facturen (inclusief PDF) die uit PieterBas komen rollen worden bijvoorbeeld automatisch aangemaakt in de AFAS-software. Van daar uit kan vervolgens een strak debiteurenbeheer worden gevoerd. Bedrijven hebben daardoor altijd inzicht in de ouderdom van facturen. Ze kunnen aanmaningen automatisch digitaal versturen en acties starten om de klant te bellen. Een ander voorbeeld is bedrijven met meerdere  juridische ondernemingen. Zij kunnen deze apart vastleggen, maar tegelijk ook samenvoegen. Door het onderbrengen van meerdere administraties in één omgeving kunnen rekeningcourant-boekingen eenvoudig en snel worden verwerkt. Met als belangrijkste pluspunt dat administraties met één druk op de knop kunnen worden geconsolideerd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Waste Insight? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x