Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Bas van der Veldt, AFAS: ‘het kan leuker, makkelijker, efficiënter en winstgevender’

2 augustus 2019
Partners & Relaties,
0 Reacties
Bas van der Veldt AFAS Software Waste Insight hybride ERP-systeem PieterBas Automatisering

‘Inspireert beter ondernemen’. Dat is de slogan van AFAS Software, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. Uit die ene zin blijkt volgens CEO Bas van der Veldt ook de ondernemersdrive van AFAS. ‘Dat is wat ons drijft’, zegt hij in een interview met de Ondernemer. ‘We willen aan de wereld laten zien dat de manier waarop organisaties zijn ingericht vele malen beter kan. Dat het leuker, makkelijker, efficiënter en winstgevender kan’, zoals hij dat samenvat. ‘We levert ERP-software, maar die ondernemersvisie krijgen ze er gratis bij. Niet één ding heel goed doen, maar in alles wat we doen de beste zijn. Dat staat bij AFAS voorop’, wordt duidelijk. Het HR-beleid zet daarbij de toon. Daarin is het bedrijf volgens Van der Veldt uniek. ‘We zijn het enige bedrijf in Nederland met een theater in het eigen pand, een dug-out op het voetbalveld bij de eredivisieclub AZ, we schenken jaarlijks meer dan welk bedrijf ook aan het goede doel en zo kan ik nog wel even doorgaan.’

BAS van der Veldt is CEO en het gezicht van AFAS Software dat in 22 jaar tijd uitgroeide tot een softwarebedrijf met een omzet van 121 miljoen euro en 53,4 miljoen euro winst. Daarmee is de Waste Insight-kernpartner een van de meest winstgevende ondernemingen van Nederland.

Liefde voor medewerkers

Voor het geheim achter het succes van AFAS heeft Van der Veldt maar één woord nodig: liefde. ‘Liefde voor de medewerkers en van daaruit liefde voor de klanten.’ Volgens hem is al het andere overbodig. Ondernemen hoeft niet heel complex te zijn, maar is eigenlijk heel eenvoudig.’ In lijn met die visie legt AFAS vrijheid en verantwoordelijkheid op een laag niveau in de organisatie. ‘Werk met gezond verstand en in het belang van AFAS’, vat hij in één zin de essentie van het medewerkershandboek samen. ‘DNA bewaak je door superkritisch te zijn op wie je aanneemt’, zegt hij. Hoeveel enthousiasme neem je mee en heb je het hart op de goede plek? Dat is voor AFAS belangrijk bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Net als ze maximaal uitdagen. ‘Het is tegenwoordig hip om geen leiders of managers in een bedrijf te hebben en te geloven dat het zelfsturend werkt. Daar geloven wij niet in. Wij denken dat er nog één ding beter is dan een beetje of geen leiderschap: fantastisch leiderschap. Maar wel zo min mogelijk’, aldus Van der Veldt tegen De Ondernemer. ‘Ik heb het idee dat we pas net begonnen zijn’, zegt hij aan het einde van het interview. ‘AFAS kan nog zoveel bereiken. Onze klanten moeten – dankzij onze invloed – aantoonbaar leuker, efficiënter, winstgevender en socialer zijn dan andere bedrijven.’

Meer weten? Lees dan ook: Bas van der Veldt (AFAS): ‘Altijd op zoek naar beter. Geen tijd voor stilstand’ .

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u weten welke mogelijkheden Waste Insight u biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x