Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

CRM: de klantreis in beeld (video)

24 juni 2016
Partners & Relaties, Geen onderdeel van een categorie,
0 Reacties

Alle gegevens over klanten centraal opgeslagen. Dat kan met een systeem voor customer relation management (CRM). Van forecasting tot en met sales: het hele verkooptraject kan met een CRM-systeem worden gevolgd. Er is daardoor altijd zicht op het aantal openstaande offertes, het bedrag aan omzet dat er in de pijplijn zit en redenen waarom offertes zijn geaccepteerd of afgewezen. Bovendien is er via dashboards en analyses altijd een actueel inzicht in de fase van het verkooptraject waarin de (potentiële) klant zich bevindt, bericht de AFAS-website.

Belangrijkste onderdelen CRM

Inzicht in het verkoopproces, oftewel de forecast, is een van de onderdelen van een geïntegreerd CRM-systeem. Elke accountmanager of verkoper legt vast hoe ver hij is in het verkooptraject, wat de verwachte orderwaarde is en wie andere aanbieders zijn. Hierdoor ontstaat een actueel inzicht in de toekomstige verkopen en kan er makkelijker op targets worden gestuurd. Communiceren met (potentiële) klant wordt een stuk makkelijker als alle informatie op één plek wordt verzameld. Dat kan onder meer met een prospectportal voor alle offertes en afspraken. Nadat een prospect klant is geworden kan er ook een klantportal worden aangemaakt: op één centrale plek zijn alle klantgegevens te vinden. In dit digitale dossier wordt alle correspondentie met een relatie opgeslagen, zoals facturen, notities, mail en aanmaningen. Met als voordelen dat de eindeloze rij dossiermappen uit de kast kunnen worden gehaald en bedrijven geen risico lopen om belangrijke documenten kwijt te raken.  

CRM biedt legio voordelen

CRM biedt een serie aan voordelen, waaronder het continu up-to-date zijn, inzicht in het marketing- en salesproces en efficiënter kunnen werken om zo geld, tijd en papier te besparen. Behalve dat zijn er ook geen verrassingen meer: de klantinformatie is altijd actueel. Of het nu om campagnes gaat, evenementen of de verkoop. De echte meerwaarde van CRM komt pas bovendrijven als alle communicatie met een (potentiële) klant altijd up-to-date is. Dat kan omdat medewerkers op elk moment en overal met een smartphone of tablet hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Van het vastleggen van een bezoekverslag tot het aanmaken van een forecast, inclusief het opvolgen van taken waardoor de voortgang van trajecten is geborgd. Via de klantenportal kunnen klanten hun gegevens zelf bijhouden. De beheerder bepaalt welke gegevens ze kunnen inzien en welke ze kunnen wijzigen. De gewijzigde gegevens worden realtime aangepast in CRM. De kans dat dat er door handmatige en werkzaamheden fouten worden gemaakt, neemt daarmee aanzienlijk af.

Meer weten?

Download hier de brochure. Of lees: inkoop in control: 5 stappen, payroll in control: 4 stappen, vraag groter dan aanbod: talentmanagement essentieel, rechtstreeks vanuit AFAS digitaal aangiftes indienen,

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x