Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Digitaal factureren heeft positief effect op cashflow (video)

26 juli 2019
Financials,
0 Reacties
Digitaal factureren Waste Insight PieterBas Automatisering

Efficiënter werken en kosten besparen. Het zijn twee van de voordelen van digitaal factureren. Behalve dat neemt ook de handling af en kan het mes in de papierberg. Daardoor draagt digitaal factureren bij aan de milieudoelen van bedrijven in de afvalindustrie. Bovendien kunnen nota’s eerder de deur uit waardoor ze sneller worden betaald. Per saldo heeft digitaal factureren daardoor een positief effect op de cashflow van afvalinzamelaars- en verwerkers. 

Factureren met UBL-standaard

De meeste bedrijven versturen een factuur digitaal als PDF. Starten met digitaal factureren is makkelijk en kan al met een digitale scan van het briefpapier en het toevoegen van het e-mailadres van de klant in de afvalsoftware van PieterBas, samen met AFAS Software kernpartner van Waste Insight. Een andere mogelijkheid is factureren op basis van UBL, een open standaard voor gegevensuitwisseling. Met UBL kunnen digitale facturen rechtstreeks worden verstuurd en geautomatiseerd ingelezen in het ICT-systeem van de klant. Facturen worden door de klant zonder tussenkomst van een administratief medewerker ingelezen en automatisch geboekt. Met UBL-factureren komt de nota als PDF niet te vervallen. Administrateurs gebruiken het voorbeeld als leesbaar boekingsdocument of fiscaal bewijs. Daarom wordt in de praktijk vaak een factuurset uitgewisseld van een UBL-factuur en de bijbehorende PDF.

Facturen sneller betaald

Snelheid is een van de voordelen van digitaal factureren, vindt directeur Harry Mooiweer van Recycling Kampen. ‘Als de chauffeur de laatste gegevens heeft ingevuld, kan de vracht direct worden gefactureerd. Daardoor kunnen ’s maandags voor 12 uur de facturen de deur uit’, zegt hij in een video die filmmaker Herman Haak maakte (zie hieronder, red.). Ook de Baetsen Groep wordt in de video als voorbeeld in beeld gebracht. Het bedrijf heeft alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd met de hybride ERP-oplossing van Waste Insight. Debiteuren worden toegevoegd in AFAS waarna ze automatisch beschikbaar zijn in PieterBas waar het ordermanagement plaatsvindt. Na uitvoering van een opdracht worden de factureren in PieterBas aangemaakt op basis van de weeggegevens en digitaal verstuurd naar de klant. Tegelijkertijd worden ze automatisch doorgeschoten naar AFAS waar het debiteurenbeheer is gecentraliseerd.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Bekijk dan de video hieronder of lees ook: digitaal factureren scheelt werk en papier en daardoor kosten of de zeven voordelen van digitaal factureren.

Wilt u weten welke mogelijkheden Waste Insight u biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

Reageer op dit artikel