Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Drie tips waardoor de werkdruk van de HR-afdeling omlaag kan

31 augustus 2018
HRM & payrolling,
0 Reacties
HR-afdeling loonadministratie werkt efficiënter HR werkdruk neemt af minder administratief werk Waste Insight AFAS Software PieterBas Automatisering

Meer tijd voor de taken van de HR-afdeling en daardoor de focus op medewerkers. Dat kan door standaard werkprocessen te automatiseren. Behalve dat daardoor de administratieve werkdruk van HR-medewerkers afneemt, wordt ook de loonadministratie efficiënter. Dit bericht de website ‘Inspireert Beter Ondernemen’ van AFAS, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. De blogpost geeft drie praktische tips om het HR-professionals makkelijker te maken.

Meer weten over het al dan niet uitbesteden van de salarisadministratie? Lees dan:
Salarisadministratie: uitbesteden of zelf doen?
Salarisadministratie in eigen huis houden
Tien taken automatiseren waardoor personeels- en salarisadministratie minder werk heeft

1: eHRM implementeren

Een bedrijf met 1.000 medewerkers kan met eHRM bijna acht ton besparen. Dit blijkt uit onderzoek van hoogleraar bestuurskunde Bram Steijn van de Erasmus Universiteit. Bovendien kan het ziekteverzuim ook nog eens met 25 procent omlaag. ICT is daarbij een handig hulpmiddel. Door de verregaande integratie van systemen, kunnen er nog meer processen worden geautomatiseerd. Denk aan het koppelen van de salarisadministratie aan het boekhoudpakket. Alle loonjournaalposten worden dan automatisch in de boekhouding verwerkt. En een hybride ERP-systeem biedt een oplossing voor zowel de HR-administratie, salarisadministratie als boekhouding. Het koppelen van de verschillende softwarepakketten is daarmee verleden tijd. Een loonmutatie wordt bijvoorbeeld ook automatisch een financiële mutatie in de boekhouding.

Meer weten over eHRM? Lees dan de blogpost: eHRM in de afvalindustrie: bijdragen aan slagvaardige organisatie met hogere productiviteit.

2: Medewerkers administreren zelf

Medewerkers die zelf hun personeelsgegevens kunnen inzien en aanpassen. Dat kan met de Employee Self Service (ESS). Dat scheelt de HR-afdeling werk voor relatief simpele, maar tijdrovende handelingen. Denk aan het doorvoeren van een adreswijziging, het wijzigen van een bankrekeningnummer, het inplannen van verlof of het insturen van declaraties.

Meer weten over Employee Self Service? Lees dan deze blogpost: HR-processen stroomlijnen in de afvalindustrie: 10 mogelijkheden.

3: Voor digitalisering kiezen

Een voorsprong opbouwen. Van dat voordeel profiteren bedrijven in de afvalindustrie als ze kiezen voor digitalisering. Implementatie kost in het begin tid en energie omdat ingeslepen processen op de schop gaan. Maar op de lange termijn verlaagt het de administratieve werkdruk van de HR-afdeling die daarmee  klaar is voor de toekomst.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen bijna vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen met de WeegApp tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Ook worden chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u ook weten welke mogelijkheden Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight. Kijk dan op de klantenpagina.

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x