Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

eHRM in de afvalindustrie: bijdragen aan slagvaardige organisatie met hogere productiviteit

28 september 2017
HRM & payrolling, Geen onderdeel van een categorie,
0 Reacties
e-hrm Waste Insight AFAS Software PieterBas Automatisering

Welke HR-software sluit aan, zowel bij de strategische doelen van de HR-afdeling als de organisatie? Het antwoord op die vraag is belangrijk voor bedrijven in de afvalindustrie. Met name voor grotere organisaties waar de resourceplanning essentieel is voor continuïteit van de werkzaamheden. Alleen een optimaal werkende resourceplanning garandeert de beschikbaarheid van personeel en daarmee die van de chauffeurs. Ook tijdens vakantieperiodes en bij de eventuele inhuur van externe chauffeurs. Met eHRM kunnen managers en medewerkers zelf belangrijke zaken  digitaal raadplegen en wijzigen. Mutaties worden direct in de administratie verwerkt. Dit bericht de website Inspireert beter Ondernemen van AFAS Software, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. eHRM maakt de organisatie slagvaardiger en productiever.

Lees ook:
HR-software kiezen in de afvalindustrie: vijf handige stappen

Substantieel besparen

Hoogleraar bestuurskunde Bram Steijn van de Erasmus Universiteit  heeft becijferd dat eHRM goed kan zijn voor zeven procent van de financiële resultaten van bedrijven. Vertaald naar het MKB zou e-HRM ruim 64 miljard euro aan toegevoegde waarde kunnen opleveren. Uit een onderzoek van Viadesk blijkt verder dat een groter bedrijf – met meer met duizend medewerkers – met eHRM bijna acht ton kan besparen. Ook kan het ziekteverzuim met 25 procent omlaag. Deze resultaten zijn haalbaar door een betere roosterplanning en doordat medewerkers thuis kunnen werken. Dat draagt bij aan een efficiëntere inzet van personeel, een vermindering van reiskosten en een betere balans tussen werk en privé. Uit de cijfers van Viadesk blijkt ook dat het digitalisering van HRM per dag gemiddeld 16 printjes papier per werknemer bespaart.

Voordelen eHRM

De voordelen blijven niet beperkt tot kostenbesparing. Door goed gebruik te maken van eHRM kan het aantal beschikbare kandidaten bijvoorbeeld toenemen met driehonderd procent, leert onderzoek van het Britse Chartered Management Institute. De instroom van nieuw talent kan daardoor vijftig procent verbeteren. Daarmee draagt eHRM bij aan een slagvaardige organisatie met medewerkers die meer tevreden zijn en een hogere productiviteit hebben. Doordat eHRM processen digitaliseert valt bovendien de administratieve lastendruk van de afdeling HR grotendeels weg en voelen medewerkers zich tegelijkertijd meer betrokken. Met als pluspunt dat de afdeling HR zich meer kan bezighouden met kerntaken als organisatieontwikkeling, werving & selectie en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen bijna vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen met de WeegApp tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Ook worden chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Kijk dan in het dossier ‘HRM en payrolling’. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl

Of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel