Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Feiten en fabels over ERP-systemen in de afvalindustrie

23 januari 2019
Hybride ERP, Financials, Partners & Relaties,
0 Reacties
ERP-systeem koppelen afvalindustrie feiten fabels hybride ERP-systeem AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight

Koppelen met een ERP-systeem is makkelijk en een standaardkoppeling is niet altijd de standaard. Over een ERP-systeem doen meerder feiten en fabels de ronde, wordt duidelijk uit een post op de website ‘Inspireert beter ondernemen’ van AFAS Software, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. In een samenvatting zet salesmanager Arjen Cornelisse voor het Waste Insight-blog de belangrijkste feiten en fabels voor de afvalindustrie op een rij.

Meer weten? Lees dan: Feiten en fabels over het koppelen van ERP aan andere applicaties .

Feit 1: ERP kan met zowat elk ander programma worden gekoppeld

Dat een ERP-systemen aan vrijwel elke andere applicatie kan worden gekoppeld, is een feit. Desondanks is dit geen makkelijk proces. Om gegevens uit te wisselen, moeten verschillende databronnen met elkaar kunnen ‘praten’. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Zelfs als bijvoorbeeld twee applicaties dezelfde webservices gebruiken, werken ze niet altijd naadloos samen.

Fabel 1: koppelen met een ERP-systeem is makkelijk

Dat koppelen met een ERP-systeem makkelijk is, is een fabel. Het kost niet allleen werk en tijd. Ook moeten bedrijven die willen koppelen aan een ERP-systeem zowel technische onderlegd zijn als kennis hebben van de functionele processen van de organisatie en de software. Denk daarbij aan de volgorde; van aanname van de opdracht, plannen, het onderweg uitvoeren van orders met een tablet of boordcomputer, onbemand wegen tot en met facturatie. In de afvalindustrie zijn specifieke koppelingen, zoals met de weegbrug, gespecialiseerd werk. Goed beslagen ten ijs komen voordat software met een ERP-systeem wordt gekoppeld, is daarom een voorwaarde.

Feit 2: Bij het koppelen met ERP zijn standaardkoppelingen aan te raden

Afvalinzamelaars en –verwerkers die denken goed af te zijn met maatwerkkoppelingen, komen vaak bedrogen uit. Niet alleen kost het maken van elke koppeling veel werk en daarmee geld. Bij elke update of upgrade moet dat maatwerk ook weer worden aangepast. Met alle onnodige extra kosten van dien. Daarom zijn bij het koppelen met ERP-systemen standaardkoppelingen aan te raden. Het hybride ERP-systeem Waste Insigh biedt meerdere standaard koppelingen tussen kernpartner AFAS en PieterBas. Bedrijven beschikken voor een vast bedrag per maand over alle software, inclusief werkende updates, upgrades en als er nieuwe functionaliteiten bijkomen.

Fabel 2: de standaardkoppeling is niet altijd de standaard

Echte standaardkoppelingen zijn dun gezaaid. In de afvalindustrie is Waste Insight de enige met maar liefst negen standaard koppelingen tussen AFAS en PieterBas. Daardoor kunnen afvalbedrijven toe met relatief weinig pakketten. Ze werken bijvoorbeeld met een hybride ERP-systeem voor hun afvallogistiek en administratieve processen. Voor bijvoorbeeld kraanverhuur of transportplanning kiezen ze op de werkzaamheden toegespitste software. Zelfs een apart pakket voor werkplaatsplanning is niet meer nodig. Ook dat is standaard onderdeel van het hybride ERP-systeem. Dit zogeheten ‘applicatie-landschap’ heeft een voordeel. Bedrijven in de afvalindustrie kunnen daardoor met relatief weinig softwarepakketten compleet operationeel zijn.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u weten hoe Waste Insight werkt voor de Baetsen Groep? Bekijk dan hier de video of lees dan het klantverhaal Of neem contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x