Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Finance Auditor levert afvalindustrie tijd en geld op (video’s)

31 oktober 2019
Financials,
0 Reacties
Finance Auditor boekhouden met het licht uit AFAS Software Waste Insight PieterBas Automatisering AMCS Group

Een persoonlijke boekhoudassistent. Dat is de Finance Auditor van AFAS Software, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. De Finance Auditor spoort in een in financiële administratie automatisch, fouten en potentiële problemen op. Eventuele signaleringen kunnen tijdens een audit eenvoudig worden verholpen. Daarmee levert de Finance Auditor afvalinzamelaars en -verwerkers tegelijkertijd tijd en geld op.

Boekhouden met het licht uit

‘Boekhouden met het licht uit’. Zo typeert AFAS een optimale automatisering van financiële processen. Met als doel om zoveel mogelijk administratieve handelingen door de software te laten uitvoeren. In de software van AFAS worden met de Finance Auditor standaard meer dan 100 audits uitgeleverd. Daarmee krijgt de controller een adviserende functie die zich daardoor meer kan richten op advies, zoals planning en forecasting, fiscale wet- en regelgeving, procesoptimalisatie om fouten te voorkomen en risicoanalyses. Desalniettemin blijft controleren een verantwoordelijkheid van de controller. Door de geautomatiseerde signalering ligt de focus wel meer op interpretatie en vertaling van audits. De meerwaarde ontstaat door processen te optimaliseren op basis van de auditresultaten. Dit voorkomt herhaling, fouten en fraude. Administreren verdwijnt daarmee uit de dagelijkse activiteiten van de controller. Processen worden gestart bij de bron en daarmee gedecentraliseerd.

In vier stappen in control

  1. Controles uitvoeren: Met één druk op de knop de Finance Auditor starten die de financiële administratie op meer dan honderd belangrijke punten controleert.
  2. Controles beoordelen: na uitvoering van de audit verschijnt er een weergave met fouten en waarschuwingen, inclusief uitleg over de onvolkomenheid die de AFAS-software heeft geconstateerd
  3. Controles oplossen: de volgende stap is het aanpassen en/of oplossen van onvolkomenheden in de administratie. Een hernieuwde auditcontrole zal uitwijzen dat de fout of waarschuwing niet meer worden getoond in de weergave.
  4. Meldingen voorkomen: zoek naar een structurele oplossing voor de meldingen om niet steeds dezelfde fouten en waarschuwingen tegen te komen.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen bijna vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Bekijk dan de video’s hieronder of kijk op de website van AFAS Software.

Wilt u weten hoe u al uw processen kunt digitaliseren en automatiseren: van de complete afvallogistiek, tot CRM, HR en financials? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

Waste Insight kernpartner PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt Waste Insight-kernpartner PieterBas Automatisering over.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x