Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Flexibel plannen met overzichten containers in depot en in het veld

12 juli 2019
Waste,
0 Reacties
Afvalinzameling afvalindustrie waste-dashboards kritische prestatie-indicatoren KPI's Waste Insight AFAS PieterBas Automatisering containers in het veld containers in depot planning

Wanneer komen de containers leeg die nog bij klanten staan en hoeveel lege containers kan ik nog uitzetten? Voor planners is het essentieel dat ze tijdens hun werk continu antwoorden op deze vragen hebben. Als het druk is,  kunnen ze daardoor gedurende de dag strak plannen. Tegelijkertijd hebben ze het overzicht om spoedorders gelijk in te kunnen plannen. PieterBas Automatisering, kernpartner van Waste Insight, biedt meerdere mogelijkheden om steeds overzicht te houden op het containerpark, vertelt salesmanager Arjen Cornelisse.

Planner heeft totaaloverzicht

De afvalsoftware van PieterBas voorziet standaard in drie mogelijkheden. Bij twee daarvan, ‘containers in het veld’ en ‘containers in depot’ registreert het systeem alle laatste mutaties van de containers die in gebruik zijn of in depot staan. De PieterBas-software werkt een wijziging automatisch in het overzicht bij, legt Cornelisse uit. ‘Dat gaat snel en gebeurt direct, bijvoorbeeld na het invoeren van de order.  De derde mogelijkheid is het tracken en tracen van geplaatste afzetcontainers. Bij elke plaatsingsorder, worden tegelijkertijd ook de bijbehorende X- en Y-coördinaten geregistreerd. Daarmee is steeds bekend welke vracht waar vandaan komt en hoeveel het gewicht is. Dit is een essentieel verschil met de reguliere tracking & tracing waarbij alleen coördinaten worden vastgelegd en er geen link is met het mobiele ordermanagement.’ Het op basis van actuele informatie zicht hebben op containers heeft volgens Cornelisse meerdere voordelen. ‘Zo hoeven bedrijven niet meer met de hand alle containers in een Excel-bestand bij te houden. Dat scheelt niet alleen werk, maar voorkomt ook fouten. Bovendien is het overzicht altijd actueel. Omdat ook de mutatiedatum zichtbaar is, blijven volle containers niet langer staan dan nodig. Ook al betaalt een klant huur. Containers die in gebruik zijn om orders uit te voeren, leveren nu eenmaal meer op dan alleen de huur.’

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen meer dan vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Meer weten? Lees dan ook:
Planner heeft continu zicht op afzetcontainers en kan snel schakelen
Vracht met tracking & tracing tot op centimeters nauwkeurig volgen.

Wilt u weten hoe u alle operationele afvalprocessen kunt digitaliseren en automatiseren Waste Insight: één ICT-systeem voor de afvallogistiek, financials, CRM en HR? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x