Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

HAL Musketeer integreert weegclient met Waste Insight

6 september 2013
Waste, Implementatie, service & support,
0 Reacties

Flexibele weegtool
Een zenuwcentrum dat alle communicatie geleidt van en naar de weegbruggen die met Waste Insight zijn geautomatiseerd. Kortweg is dat de omschrijving die Musketeer eer aan doet. Door die ‘spin in het web-functie’ kreeg de weegtool die Geuzennaam die verwijst naar het motto van de drie Musketeers ‘één voor allen, en allen voor één’.

Grote flexibiliteit, daar gaat in het essentie bij Musketeer om. Zo kan de fysieke locatie van de weegbrug of indicator worden losgekoppeld van de PC waarop de weegsoftware wordt bediend’, vertelde systeembeheerder Bart Derks van de Ven van PieterBas Automatisering eerder in een interview op het PieterBas-blog.

Minder kans op downtime en storing
Ook kan op verschillende locaties de weegbrugsoftware worden gekoppeld aan de hardware voor wegen en registreren, zoals de weegautomaten of de WeegApp waarmee onbemand kan worden gewogen. Verder kunnen nieuwe computers eenvoudig worden bijgeplaatst zonder het signaal nog eens af te takken.

Een ander voordeel is ook dat de koppeling met de weegbruggen onafhankelijk van de weegclient kan worden ontwikkeld en onderhouden waardoor er minder down time is en minder kans op onnodige storing.

Per saldo ontstaat hierdoor grote flexibiliteit in het inrichten van de infrastructuur rond de aansturing van de weegbruggen.

Hardware abstraction layer
De ondersteuning voor het aansturen van de hardware, zoals weegbruggen, displays, kaartlezers, slagbomen en verkeerslichten, is vastgelegd in Musketeer. Hierdoor vormt de tool een hardware abstraction layer, een abstractielaag, tussen de weegclients en de hardware.

Na de weging stuurt de weegclient bijvoorbeeld altijd een signaal ‘einde weging’. Musketeer vertaalt deze opdracht naar de specifieke commando’s die nodig zijn om de hardware aan te sturen. Soms is dat alleen een verkeerslicht. In een ander geval moet eerst ook een slagboom worden geopend. En natuurlijk moet de weegsoftware geïnformeerd worden.

Toolinglaag
Afbeelding Musketeer Waste Insight PIeterBas Automatisering
Samen met een aantal andere software-applicaties, in de vorm van windows services en web-services, vormt Musketeer een speciale toolinglaag.

Elk onderdeel van die toolinglaag heeft een eigen, specifieke functie, zoals de webservice voor grofvuil-melding en de applicatie voor het beheer van het containermanagement.

Afhankelijk van de gevraagde functionaliteit kunnen deze tools op één of meerdere systemen draaien. Dit gedistribueerde systeem biedt klanten de nodige flexibiliteit het systeem op de eigen specifieke situatie af te stemmen.

>> Klik op de afbeelding voor een totaal plaatje.

Samenvattend: Muskeer is een hardware abstraction layer en vormt samen met andere applicaties een tooling laag. Dit betekent:

1) Makkelijk uitbreiden: nieuwe hardware van de meeste gangbare merken en typen kan eenvoudig aan de PieterBas-sofware worden gekoppeld
2) Direct beschikbaar in alle weegclients: als een bedrijf met een nieuwe weegbrug gaat werken, is deze na de koppeling direct in alle weegclients van PieterBas beschikbaar
3) Centraal aansturen: vanuit één PieterBas-weegclient kunnen meerdere weegbruggen worden aangestuurd
4) Omdat de software is ontwikkeld op basis van een state machine is het robuust en solide
5) De weegclient en de verschillende software-applicaties kunnen apart van elkaar worden onderhouden (updates), daardoor is er minder down time en minder kans op onnodige storing

Meer weten?
Volg ons op Twitter of LinkedIn en blijf op de hoogte van Waste Insight en hybride ERP-systemen.

Wilt u meer weten over een hybride ERP-systeem en de mogelijkheden die Waste Insight u kan bieden? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, telefoon (024) 3585820 of e-mail acornelisse@waste-insight.nl

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties