Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Handige tips om meer geld verdienen door minder te doen

29 december 2017
Partners & Relaties,
0 Reacties
Minder doen en omzet verhogen Waste Insight AFAS PieterBas Automatisering

Minder doen en toch een hogere omzet realiseren. Dat kan, blijkt uit een post op de blog Inspireert Beter Ondernemen van AFAS, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. De website geeft daarvoor handige tips die er ook nog eens voor zorgen dat bedrijven in de afvalindustrie meer tijd vrij kunnen maken voor hun strategische koers.

1: In medewerkers investeren

Haal het maximale uit medewerkers. Dat kan met concrete tips, tools, instructietrainingen en opleidingen. Ze kunnen daardoor sneller en vooral ook beter hun werk doen. Werkzaamheden worden daardoor efficiënter gedaan waardoor de investering zichzelf terugverdiend.

2: Effectiever vergaderen

Bespaar tijd door effectiever te vergaderen. Dat kan door goed na te denken over de  punten die (en met wie) moeten worden besproken. Dat hoeft niet met iedereen; het gaat beter en sneller door specifieke onderwerpen met een kleinere groep te bespreken. Hanteer een duidelijke agenda en bepaal het doel van de vergadering. Laat een notulist de besproken punten samenvatten en een actielijst maken. Ook dat spaart tijd: bij het toelichten en verdelen van taken.

3: Focus op klanten en projecten die veel opleveren

Voorkomen dat veeleisend klanten ten koste gaan van tijd, middelen en geld van het bedrijf. Dat kan door prioriteiten te stellen. Ga kritisch na welke klanten en projecten de hoogste return on investment hebben en leg daar de focus op. Massa is kassa. Verzand daarom niet in meerwerk voor die ene klant, maar zoek naar oplossingen die het voor alle klanten beter maakt.

4: Hersenloos werk automatiseren

Relatief gemakkelijk tijd besparen. Dat kan door op een slimme manier taken te automatiseren. Verstuur bijvoorbeeld automatisch nieuwsbrieven met een marketing automation tool, gebruik goede software voor het facturatie- en declaratieproces en het bijhouden van de klantrelaties in CRM. Door automatisering krijgen bedrijven meer ruimte om de service aan hun klanten te vergroten en om data te verwerken en interpreteren. De patronen en trends die ze hierdoor ontdekken bieden de mogelijkheid om snel te schakelen bij veranderingen en proactief op ontwikkelingen in te spelen.

Lees ook:
Afvalindustrie optimaliseert inzameling met waste-dashboards

5: Google’s 10x mindset gebruiken

Echt innoveren, Dat kan door alles 10 keer beter te doen, in plaats van 10 procent beter. Google geloof bijvoorbeeld heilig in deze zogeheten 10x mindset. Door na te denken over hoe alles 10 keer beter kan, gaan mensen dat ook al voor zich zien en bepalen welke keuzes en acties nodig zijn om dat te bereiken. De focus ligt op taken die hieraan bijdragen en niet meer op activiteiten die onvoldoende resultaat opleveren. Mede hierdoor heeft de 10x mindset direct invloed op het denken, de keuzes die worden maakt, de communicatie en innovativiteit. Zo’n perspectiefverschuiving is nooit 100 keer moeilijker, maar de resultaten vaak wel 100 keer zo goed. Daardoor is de return on investment van 10x beter altijd hoger. Op een slimme manier zaken wegfilteren die er niet echt toe doen, zorgt er voor dat minder doen terwijl ze per saldo wel meer verdienen.

Waste Insight, hybride ERP-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem voor de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie voor het digitaliseren en automatiseren van alle processen. Van waste tot financieel, HR en CRM. Grote én kleinere afvalbedrijven kunnen met deze standaard combinatie van AFAS- en PieterBas-software effectief registreren en administreren. Omdat ze daardoor makkelijker en sneller werken, maken ze een efficiëntieslag. Dat scheelt tijd en per saldo besparen bedrijven daarmee op kosten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x