Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

HR-processen stroomlijnen in de afvalindustrie: 10 mogelijkheden

19 januari 2018
HRM & payrolling, Partners & Relaties,
0 Reacties
Employee Self-Service AFAS PieterBas Automatisering Waste Insight HR

Een chauffeur die zelf verlofdagen aanvraagt die daarna automatisch worden geaccoordeerd en verwerkt. Dat kan met de employee self-service van AFAS, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. Dit hybride ERP-systeem digitaliseert en automatiseert organisatiebreed alle administrative en operationele processen. Doordat Waste Insight werkt als één ICT-systeem, is de chauffeur voor de verlofdagen die hij aanvraagt, automatisch geblokkeerd in de resource planning van PieterBas. Selfservice kost bedrijven in de afvalindustrie niet alleen minder tijd, fouten en mankracht. Omdat een HR-professional zich niet meer met administratieve taken hoeft bezig te houden, levert het ook nog eens een behoorlijke besparing op. Dit  blijkt uit een post op de AFAS-website ‘Inspireert Beter Ondernemen’, die 10 voorbeelden geeft van employee self-service.

Wilt u weten welke taken medewerkers zelf kunnen oppakken? Lees dan de post op de website van AFAS, samen met PieterBas kernpartner van Waste Insight.

1: Adreswijziging doorgeven

Medewerkersinformatie is vaak in meerdere systemen opgeslagen en moet bij een wijziging dan meer dan één keer worden aangepast. Dat kost tijd en de kans op fouten is groter. Als medewerkers zelf adreswijzigingen doorvoeren, levert dat een tijdswinst op en voorkomt het fouten.

2: Bezetting afdeling checken

Bij veel organisatie kunnen medewerkers verlof digitaal aanvragen en inzien. Het gaat een stap verder als ze thuis op de bank op hun smartphone ook de bezetting op de afdeling kunnen checken om daar hun verlofaanvraag op aan te passen. Dat levert niet zowel tevreden medewerkers als ook managers op.

3: Ziekmelding doorgeven

Ziekmelden via een app levert de manager tijdswinst op en scheelt de organisatie administratief werk. Als het een chauffeur is, is hij bovendien direct geblokkeerd in de resourceplanning  van PieterBas.

4: Zelf arbeidsvoorwaardenpakket samenstellen

Bij organisaties die met flexibele arbeidsvoorwaarden werken, kunnen medewerkers zelf hun pakket samenstellen. Het systeem toont automatisch de verschillende arbeidsvoorwaarden, wat dat kost en welke ruimte er nog is om arbeidsvoorwaarden te kiezen of uit te ruilen. Dit scheelt HR een hoop administratieve rompslomp.

5: Contactgegevens van collega’s opzoeken

Collega’s kunnen snel en makkelijk contactgegevens van elkaar opzoeken in het intranet. Handig om de contactgegevens weer te geven en om de collega te vermelden waar kan worden aangeklopt bij afwezigheid.

6: Kennismaken met de organisatie

Het uitleggen van systemen of het voorstellen van collega’s aan nieuwe werknemers kan prima worden geautomatiseerd. Het systeem kan ook meteen uitleg geven over bijvoorbeeld het aanvragen van vakantiedagen of het indienen van declaraties.

7: Functiebeschrijving inzien

Niet meer hoeven te bellen over taken die bij een functie horen. Dat is het voordeel als de functieomschrijving in het HR-portaal is te vinden. Het scheelt de HR-afdeling tijd die dan weer aan andere zaken kan worden besteed.

8: Zelfroosteren

Medewerkers die zelf intekenen op het rooster en hun werkdagen verzetten. Ook dat kan met de employee self-service. De uiteindelijke afrekening gaat via declaraties. Ook hoeft de loonstrook niet meer te worden gecontroleerd. In de ideale situatie is er zelfs geen planner meer nodig.

9: Feedback geven en ontvangen

De informatie voor beoordelingen van collega’s kan geautomatiseerd worden verzameld, inclusief een algehele beoordeling. Medewerkers en managers kunnen die inzien om te bepalen wat goed gaat en wat beter kan.

10: Werkgeversverklaring opvragen

Medewerkers die een werkgeversverklaring nodig hebben, kunnen deze zelf genereren via het intranet.

Waste Insight, hybride ERP-systeem voor de afvalindustrie

Waste Insight is het hybride ERP-systeem om processen bedrijfsbreed in de Nederlandse afvalindustrie te digitaliseren en te automatiseren. Door de geregistreerde en gecertificeerde koppeling werkt Waste Insight als één bedrijfsbreed ICT-systeem. Bedrijven zijn ervan verzekerd dat de koppeling altijd blijft werken, ook als er bijvoorbeeld een functionaliteit wordt toegevoegd. Een groeiende groep bedrijven koos inmiddels voor Waste Insight, waaronder de Beelen Groep, de Baetsen Groep, de Zeeuwse Reinigingsdienst, Zandrecyling Nederland, Visser Afvalverwerking en Transport, Sortiva, Reinigingsdienst Midden-Nederland, Avalex, GP Groot, de GMP Groep en Swartjes Transport. Kijk voor meer informatie in het dossier ‘Klanten & projecten’.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Waste Insight? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x