Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Met digitaal rijden ordermanagement altijd up-to date en real-time bijsturen (video)

1 maart 2019
Waste,
0 Reacties
Digitaal rijden onbemand wegen PieterBas Automatisering standaard afvalsoftware AFAS Software Waste Insight

Chauffeurs die zelf vrachten onbemand wegen. Dat kan als ze digitaal rijden en orders onderweg uitvoeren met een tablet. Alles gaat met een app: van het starten van een order tot en met het onbemand wegen en het terugmelden van het gewicht. Daarmee is al het papier uit de cabine; alle documenten gaan digitaal met de order mee. Informatie wordt real time uitgewisseld waardoor de orderadministratie altijd up-to-date is. Ook als de chauffeur een situatiefoto maakt of als de klant een handtekening op het scherm zet. Gegevens en documenten worden daardoor altijd foutloos bij een order opgeslagen. Bovendien is die informatie met één druk op de knop op te vragen. Dat scheelt werk en tijd. Omdat afvalinzamelaars en -verwerkers daardoor een efficiëntieslag kunnen maken, levert ze het per saldo een kostenbesparing op. Bovendien draagt digitalisering bij aan hun duurzaamheidsdoelen.

Klanten betere service bieden

De app waarmee chauffeurs digitaal rijden en orders onderweg mee afhandelen, is uniform en draait op elke model tablet met de gangbare besturingssystemen, zoals iOS of Android. Orders worden door de planner ingepland en aan de betreffende wagens toegewezen, inclusief de elektronische begeleidingsbrief afval (EBA). Tegelijkertijd wordt de order digitaal aangemeld bij de verwerker. Daarna genereert het systeem per chauffeur een digitale rittenlijst die automatisch naar zijn tablet wordt gestuurd, inclusief de aantekeningen die daarvoor op de papieren orderbon of opdrachtenlijst werden gezet. Bij wijzigingen of spoedorders kan de planning direct de orders aanpassen en makkelijk met de EBA naar de wagen sturen. Met als voordeel dat bedrijven in de afvalindustrie direct op een vraag kunnen reageren om klanten daardoor een betere service te bieden.

Meer weten? Lees dan: Orders afzetcontainers snel en makkelijk met één app op tablet uitvoeren.

Chauffeur weegt zelf onbemand

Chauffeurs die digitaal rijden wegen bij de verwerker nog steeds met dezelfde app zelf onbemand de vracht. Direct daarna wordt de digitale weegbon automatisch naar alle betrokken partijen in de afvalketen verstuurd. Een vracht staat daarna gelijk klaar om te factureren. Aan het einde van de dag worden alle rittenstaten automatisch met de backoffice uitgewisseld. Daardoor is elke order compleet met gegevens als gewerkte uren per chauffeur, gereden kilometers en totale vrachtgewichten. Bovendien is door de integratie tussen de backoffice en de tablet de orderadministratie altijd compleet en up-to-date. Directie en management beschikken daardoor altijd over de juiste gegevens aan de hand waarvan ze processen kunnen monitoren en waar nodig op basis van real time informatie bijsturen.

Meer weten? Lees dan ook: Papierwerk verdwijnt voor chauffeur door digitale uitwisseling orderinformatie.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u meer weten over digitaal rijden? Bekijk dan de video hieronder. Wilt u weten welke mogelijkheden Waste Insight u biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina. Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

Reageer op dit artikel