Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Met EBA efficiënter werken, kosten besparen en bijdragen aan duurzaamheidsdoelen

29 januari 2019
Geen onderdeel van een categorie,
0 Reacties
Digitalisering in de afvalindustrie EBA digitaal plannen digitaal rijden digotaal wegen Waste Insight ICT-systeem AFAS Software PieterBas Automatisering

Efficiënter werken en kosten besparen. Het zijn twee van de voordelen van de EBA, de elektronische begeleidingsbrief afval. Met als ander pluspunt dat het mes in de papierberg kan waardoor de EBA bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen van afvalinzamelaars en -verwerkers. Ook worden er met de EBA minder fouten gemaakt. Onnodig werk om te corrigeren blijft daardoor achterwegen. Een ander voordeel is dat het gewicht direct na het wegen automatisch naar alle betrokken partijen in de keten gaat. Het gewicht staat direct klaar om te factureren. Nota’s kunnen eerder de deur uit en worden sneller betaald. Per saldo draagt de EBA daarmee bij aan een positieve cashflow van bedrijven in de afvalindustrie.

>> Foto: als de planner de orders aan de wagens toewijst, gaat de EBA automatisch samen met de digitale rittenstaat naar de tablet of boordcomputer van de chauffeur.

Digitaal plannen met EBA

Alle communicatie gedigitaliseerd, veel minder werk en rust op de planning. Met de EBA is het er voor de planner makkelijker op geworden. Hij hoeft in het systeem bij de opdracht alleen een correct afvalstroomnummer te zetten. Na het toewijzen van de order gaat de EBA met de digitale rittenstaat automatisch mee naar de tablet of boordcomputer van de chauffeur. Bij een tussentijdse verandering of als er een spoedorder voor die dag is, werkt dat net zo makkelijk. De planner versleept daarvoor de betreffende order in het systeem naar de juiste wagen. Het geleidebiljet ziet hij niet meer. Er gaat alleen nog een bericht – de order – naar de chauffeur.

Meer weten? Lees dan: de planner gaat met de EBA digitaal.

Digitaal rijden met de EBA

Niet meer ’s morgens naar kantoor hoeven om alle papieren documenten op te halen. De EBA scheelt chauffeurs dagelijks een ritje. Als hij aan de werkdag begint, zijn de EBA en de rittenstaat al naar zijn tablet of boordcomputer gestuurd. Met het kiezen van de juiste order, heeft hij ook de juiste EBA binnengehaald. Na de wissel of ophalen van een volle container kan de chauffeur terug op de werf zelf ook onbemand wegen. ‘Een paar klikken. Meer is het niet’, zoals een van z’n collega’s het samenvatte. Met digitaal rijden is ook het schrijfwerk voorbij. Dat scheelt niet alleen veel tijd. Ook is er minder kans op fouten omdat bij een wijziging of een spoedopdracht altijd de juiste EBA meekomt.

Meer weten? Lees dan: de chauffeur gaat met de EBA digitaal.

Digitaal wegen met EBA

Een vracht vooraf digitaal aanmelden waardoor op de weegbrug bekend is welke vrachten onderweg zijn, inclusief alle bijbehorende informatie. Als de chauffeur op de weegbrug staat, kan de weegmeester daardoor met één druk op de knop de weging vastleggen. Direct daarna gaat de digitale weegbon automatisch per mail naar alle betrokken partijen in de afvalketen. Wegen op basis van een digitale vooraanmelding met de EBA kan ook onbemand. De chauffeur weegt dan zelf de vracht op een interactief scherm, bijvoorbeeld aan de muur, op een zuil of in een weeghuis. Ook dan wordt de weegbon digitaal verstuurd.

Meer weten? Lees dan: de weegmeester gaat met de EBA digitaal.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u meer weten over EBA en de mogelijkheden die de PieterBas-software biedt? Kijk op de pagina over de EBA of in het dossier ‘Regelgeving en open standaards’. Wilt u weten welke mogelijkheden Waste Insight u biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina. Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x