Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Met Waste Insight groeien zonder extra personeel en tegelijkertijd kosten besparen

25 januari 2018
Waste, Klanten & projecten,
0 Reacties
GMP Groep Paro Waste Insight AFAS PieterBas Automatisering

Groeien zonder extra personeel en tegelijkertijd kosten besparen. Dat kunnen bedrijven in de afvalindustrie met Waste Insight, het hybride ERP-systeem om processen te digitaliseren en automatiseren. Van het inplannen van opdrachten, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met de financiële en salarisadministratie, HR een CRM. Door de gecertificeerde koppelingen tussen kernpartners AFAS Software en PieterBas Automatisering werkt Waste Insight als één ICT-systeem. Waste Insight wordt elke 24 uur getest en werkt daardoor altijd, ook bij updates of uitbreiding met een nieuwe functionaliteit. Bedrijven hebben er daardoor geen omkijken naar. 

Winstpunten Waste Insight:
* Alle software voor een vast bedrag per maand, inclusief werkende updates en upgrades
* Organisatiebreed alle waste- en administratieve processen automatiseren
* Efficiënter werken en daardoor kosten besparen
* Groeien zonder uitbreiding: meer werk doen met hetzelfde personeel
* Serviceniveau aan klanten verhogen
* Door ‘single point of entry’ minder invoerwerk en minder fouten
* HR automatiseren, zoals vakantie- en verlofdagen automatisch aanvragen, controleren én verwerken
* Bijdragen aan duurzaamheidsdoelen: papierloos rijden, minder transportkilometers en CO2-uitstoot
* Facturen sneller versturen én innen

Substantiële omzetverhoging

Toonaangevende koplopers in de afvalindustrie kozen inmiddels voor Waste Insight, constateren Coen Beckers en Arjen Cornelisse, namens AFAS en PieterBas lid van het wasteteam van Waste Insight. ‘Daaronder zijn bekende namen als de Beelen Groep, de Baetsen Groep, de Van Kaathoven Groep, GP Groot, Avalex en Spaarnelanden. Inmiddels heeft ook het MKB de voordelen ontdekt die Waste Insight biedt door de bedrijfsbrede automatisering met één systeem’, weten ze. ‘Zo tekenden ook Zandrecycling Nederland, de GMP Groep en Swartjes Transport voor Waste Insight. ‘Swartjes Transport kan door de keuze voor Waste Insight met een kleine bezetting snel en makkelijk werken, geven ze als voorbeeld. ‘Tegelijkertijd kan het bedrijf met hetzelfde personeel groeien en ook nog eens kosten besparen.’ Voor de GMP Groep is een effectieve afname van de workload een van de winstpunten van Waste Insight. ‘Het bedrijf waartoe onder meer Paro behoort, kan daardoor met hetzelfde aantal mensen meer werk doen. Per saldo kan het bedrijf daardoor een substantiële omzetverhoging realiseren.’

Wilt u ook groeien zonder extra personeel? Lees dan de business case van Swartjes Transport of de blogpost over de GMP Groep.

Meer werk doen met dezelfde mensen

Behalve dat bedrijven in de afvalindustrie organisatiebreed alle processen kunnen automatiseren, biedt Waste Insight nog een belangrijk pluspunt. ‘Bedrijven hebben een abonnement waardoor ze voor een vast bedrag per maand beschikken over alle software, inclusief werkende updates, upgrades en nieuwe functionaliteiten’, aldus Beckers en Cornelisse. ‘Daardoor kunnen bedrijven met Waste Insight heel makkelijk nog meer processen automatiseren, zoals blijkt uit het voorbeeld van Zandreycling Nederland. Het bedrijf werkt met een klein team dat alles zelf doet; van waste tot financieel. Door steeds meer processen te automatiseren wordt de beschikbare capaciteit zo efficiënt mogelijk gebruikt en wordt er geen dubbel werk meer gedaan. Behalve dat is service aan klanten essentieel. Focuspunten zijn het later kunnen leveren van vrachten en snel informatie geven over aangeboden afvalstromen. Waste Insight voorziet daarin door weegbonnen en facturen direct digitaal te te verzenden. Mede daardoor kan Zandreycling Nederland klanten dat hoge serviceniveau bieden.’

Wilt u ook efficiënt werken met een klein team en klanten een hoog service niveau bieden? Lees dan de business case van Zandrecycling Nederland.

Meer weten?

Waste Insight is het hybride ERP-systeem om processen bedrijfsbreed in de Nederlandse afvalindustrie te digitaliseren en te automatiseren. Door de geregistreerde en gecertificeerde koppeling werkt Waste Insight als één bedrijfsbreed ICT-systeem. Bedrijven zijn ervan verzekerd dat de koppeling altijd blijft werken, ook als er bijvoorbeeld een functionaliteit wordt toegevoegd. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x