Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Nieuwe AFAS Experience Center wordt Sillicon Valley van Amersfoort (video)

12 januari 2018
Partners & Relaties,
0 Reacties
AFAS nieuwbouw Amersfoort Waste Insight PieterBas Automatisering

Een meerjarig project van flinke omvang. Zo typeert AFAS Software de nieuwbouw van het AFAS Experience Center in Leusden dat eind 2020 klaar moet zijn. Silicon Valley in het klein wordt het nieuwe hoofdkantoor inmiddels in de volksmond ook wel genoemd. ‘We groeien bijna uit ons jasje, en om die reden is een nieuw gebouw noodzakelijk’, zei CEO tegen Bas van der Veldt bij de officiële aftrap tegen de Amersfoortse editie van het AD.

Indrukwekkende theaterdome

Het nieuwe onderkomen van AFAS op het voormalig Bankgiroterrein aan de Olmenlaan wordt het grootste nieuwbouwcomplex in Amersfoort en omstreken. Het beslaat in totaal 62.000 vierkante meter en bestaat uit een hoofdkantoor en tussengebouwen die met elkaar in verbinding staan. Het kantoorgedeelte krijgt ruim 700 werkplekken, 15 vergader- en 9 directiekamers, verdeeld over vijf verdiepingen. Ook komt er een indrukwekkende theaterdome (een halve glazen bol) met meer dan 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en langlopende producties. Dat is in omvang groter dan de grote zaal van theater Flint in Amersfoort. In het restaurant is plaats is voor 680 personen. Bezoekers kunnen daar voor de voorstelling eten. Tijdens kantooruren bereidt de keuken er de maaltijden voor de werknemers. Voor hen zijn er ook sportfaciliteiten, waaronder een fitnessruimte en tennisbaan. De binnentuin die daar toe leidt, krijgt een opvallend vormgegeven glazen koepel. De grond is inmiddels bouwrijp gemaakt, de palen geslagen en de fundering gestort. Volgende maand wordt gestart met de bouw van het theater. De totale nieuwbouw duurt tot mei eind 2020. Die maand start de inrichting. Naar verwachting neemt AFAS dan begin 2021 z’n intrek in het nieuwe hoofdkwartier.

Meer weten? Bekijk dan de video. Veel informatie is ook te vinden op de website over het AFAS Experience Center.  AFAS is samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight, het hybride ERP-systeem voor de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie. Wilt u meer weten over Waste Insight? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x