Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Olde Bolhaar Ecoservice breidt uit met Waste Insight

19 april 2019
Klanten & projecten, Geen onderdeel van een categorie,
0 Reacties
Olde Bolhaar Ecoservice Waste Insight ICT-systeem AFAS Software PieterBas Automatisering

Olde Bolhaar Ecoservice breidt op een derde locatie uit met Waste Insight, het hybride ERP-systeem voor de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie. De handtekening daarvoor is inmiddels gezet. Het bedrijf koos na een marktoriëntatie bewust voor Waste Insight. Dat Olde Bolhaar relatief kort daarna nu al weer gaat uitbreiden, geeft wel aan dat ze naar volle tevredenheid met Waste Insight werken, zegt verkoopadviseur Frank Dusée.

Meer weten? Lees dan ook: Olde Bolhaar Ecoservice kiest na marktoriëntatie bewust voor Waste Insight.

Snel wegen zonder weegmeester

Olde Bolhaar Ecoservice is gespecialiseerd in compostering van groenafval en levert ook compost als grondstof voor de substraatteelt en potgrond. Het bedrijf heeft met Waste Insight onder meer de compostering en het weegproces geautomatiseerd, vertelt Dusée. ‘Olde Bolhaar gaat nu ook het wegen van derden automatiseren met de Weegkiosk, een interactief scherm op een zuil. De uitbreiding is een belangrijke volgende nieuwe stap. Ondernemers en hoveniers kunnen daardoor op een derde locatie zelf hun vrachten wegen. Dat gaat eenvoudig met een pasje of door het invoeren van het kenteken. Omdat er daardoor geen weegmeester aanwezig hoeft te zijn, levert dat een aanzienlijke kostenbesparing op. Bovendien kan Olde Bolhaar daardoor de service aan klanten verhogen. Die kunnen nu 10 kilometer dichterbij hun groenafval storten. En dat gaat snel. Voor het wegen is minder dan een minuut nodig. Direct na het uitwegen gaat er per mail een digitale weegbon naar de klant. Ook staat de vracht direct klaar om te factureren. Na de administratieve verwerking in het systeem kan er daarna met de spreekwoordelijk druk op de knop worden gefactureerd. Omdat nota’s daardoor eerder de deur uit kunnen, worden ze sneller betaald. Per saldo heeft dat een positief effect op de cashflow.’

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen meer dan vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u weten hoe u alle operationele afvalprocessen kunt digitaliseren en automatiseren Waste Insight: van de afvallogistiek tot financials, CRM en HR? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x