Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Processen in de afvalindustrie slim automatiseren: vijf tips

1 december 2017
Financials, Partners & Relaties,
0 Reacties
tips financials waste insight afas pieterbas automatisering
Tijd besparen en meer controle hebben. Dat kan door processen in de Nederlandse en Vlaamse afvalindustrie slim te automatiseren. Inspireert Beter Ondernemer geeft bedrijven daarvoor vijf tips. Met als resultaat dat er tijd overblijft om te besteden aan de dingen die er echt toe doen, aldus de website van AFAS Software, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight.


Lees ook:
6 Lifehacking tips voor financials

1: workflows gebruiken

Gebruik workflows voor alle processen binnen het bedrijf waar veel mensen mee bezig zijn. Elke workflow is een optelsom van taken en acties van één of meerdere deelprocessen. Medewerkers kunnen daardoor hun eigen werkzaamheden en prioriteiten organiseren. Het biedt eindverantwoordelijken de mogelijkheid om taken af te handelen, te weigeren, delegeren of over te dragen. Bovendien heeft het management inzicht in de status van onderhanden workflows. Zo ontstaat er een goed beeld van de workload van een afdeling of persoon op basis waarvan processen kunnen worden verbeterd. Bedrijven die met Waste Insight werken, kunnen met workflows bijvoorbeeld het aanvragen van verlof automatiseren. Na een digitaal akkoord van de leidinggevende werkt het systeem de resterende vrije dagen bij. Papieren verlofbriefjes en excel-bestanden met overzichten van vrije dagen zijn daarmee verleden tijd. Bovendien is verlof ook direct in PieterBas bekend waardoor een medewerker gelijk in de planning is geblokkeerd.

Lees ook:
Waste Insight werkt in de praktijk: drie voorbeelden

2. facturatieproces automatiseren

Automatiseren van het facturatieproces, van bestelling tot betaling, is makkelijker, sneller, inzichtelijker en efficiënter. Het bespaart ook nog eens zeeën van tijd omdat veel handling verdwijnt en archiveren niet meer nodig is. Doordat Waste Insight als één ICT-systeem werkt, is elke nota die is verstuurd vanuit PieterBas direct beschikbaar als een openstaande post in de debiteurenbewaking van AFAS. Met als voordeel dat e-mailen of bellen om collega’s van andere afdeling te informeren niet nodig is. Door de standaardkoppelingen tussen kernpartners AFAS en PieterBas gaat ook het verwerken van bankafschriften veel makkelijker. Importeren en exporteren gaat automatisch waardoor de boekhouding altijd up-to-date is.

3: medewerkers bij processen betrekken

Zorg dat je medewerkers op hun smartphone een een app hebben waarmee ze zelf zaken kunnen regelen. Zoals het aanvragen van verlof, het registreren van uren of kilometers en declaratie van onkosten. Gaat het om een bonnetje, dan is het een kwestie van een foto maken en doorsturen. Die komen direct bij de loonadministratie terecht en worden na goedkeuring meteen uitbetaald.

4: contractenbeheer integreren

Maak werk van je contractenbeheer en gebruik in je financiële systeem een applicatie die daar ook voor bedoeld is. Dat scheelt tijd en geld. Iedereen heeft, privé of zakelijk, weleens meegemaakt dat een contract stilzwijgend wordt verlengd. De betere applicaties geven een signaal zodra een overeenkomst bijna loopt.

5: dashboards gebruiken

De inzameling en verwerking van afval optimaliseren. Dat kan met dashboards die  op elk moment en organisatiebreed informatie over een bedrijf leveren. Het systeem ‘knoopt’ daarvoor cijfers uit meerdere systemen aan elkaar en legt dwarsverbanden. Met als voordeel dat gegevens uit verschillende softwarepakketten in onderlinge samenhang kunnen worden geïnterpreteerd. Uit AFAS en PieterBas komen bijvoorbeeld de inzet van medewerkers en materieel (uren), het inzamelen, scheiden, verwerken en transporteren van afval (tonnen) en de kosten versus opbrengen (euro’s). Uren en tonnen worden zo afgezet tegen de financiële cijfers. Bedrijven kunnen daardoor snel schakelen om processen bij te sturen. Per saldo levert dat zowel een efficiëntiewinst als een kostenbesparing op.

Lees ook:
Afvalindustrie optimaliseert inzameling met waste-dashboards

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl

Of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x