Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Robotisering en digitalisering in de afvalindustrie: goed voorbereid in 5 vijf punten

8 december 2017
Partners & Relaties,
0 Reacties
Robotisering digitalisaring automatisering hybride ERP afvalindustrie Waste Insight AFAS Software PieterBas Automatisering

Robots die geheel zelfstandig afval aan de lijn sorteren en met een VR-bril achter je bureau een locatis bekijken die met drones is ingemeten. Het zijn voorbeelden van technologieën die nu al in de afvalindustrie worden gebruikt. Maar nemen robots en digitalisering de wereld over en wat doe ik met mijn medewerkers? Dat is de vraag die AFAS beantwoordt op de website Beter Ondernemen. Denk eens goed na over de uitdagingen waar de nabije toekomst om vraagt, is het devies in vijf praktische punten.

Lees ook:
Robotisering en digitalisering: wat te doen met medewerkers?

1: volg de veranderingen

Speelt robotisering en digitalisering al op de markten waar ik actie op ben en welke gevolgen heeft dat voor de bedrijfsvoering. Ondernemingen die antwoorden hebben op deze vragen, zijn beter in staat om zich op toekomstige ontwikkelingen voor te bereiden. Veel nieuwe technologie worden nog niet op grote schaal ingezet. Maar met de toenemende rekenkracht van computers zal de adoptie van robotisering en ook digitalisering wel steeds sneller gaan.

2: zorg voor een goede basis aan data en IT

Data. Dat is de basis voor elke verandering. Met andere woorden: verwacht een klant een hoger serviceniveau, dan kan een bedrijf hier aan voldoen met een organisatiebreed ERP-systeem. Daarmee heeft elke medewerker snel inzicht in alle benodigde gegevens waardoor bijvoorbeeld snel en makkelijk antwoord kan worden gegeven op vragen.

3: de juiste medewerkers inzetten

De wereld verandert, bijvoorbeeld door overnames of fusies van bedrijven. De vraag is of medewerkers mee kunnen blijven draaien in deze veranderende wereld. Daarr is niet zo maar een antwoord op te geven. Duidelijk is volgense de AFAS-website wel dat robots niet zomaar elke klus zullen overnemen. Een van de redenen daarvoor is de substantiele investering die robotica vergt. Bovendien zijn de juiste werknemers beslissend zijn in het succes van een onderneming.

4: kies voor een ‘confectie’ ERP-oplossing

Een organisatiebreed ERP-systeem is voor bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie een voorwaarde om effectiever te kunnen werken. Behalve dat ze daarmee effcientiewinst boeken, besparen ze ze daardoor ook op kosten. Met een hybride ERP-systeem als Waste Insight kunnen bedrijven eenvoudige menselijke handelingen automatiseren en krijgen ze meer inzicht in de organisatie. Moderne bedrijfssoftware is verregaand af te stemmen op de specifieke bedrijfseisen.

5: over juiste keuzes nadenken

Robotisering en digitalisering dragen bij aan flexibiliteit en bieden bedrijven de mogelijkheid om snel op een verandering of een marktkans in te spelen. Voor medewerkers geldt hetzelfde. Bedrijven die nadenken over hun toekomstige koers en de medewerkers die daarbij passen, halen het beste uit hun ERP-systeem. Bedrijven die weten wie er binnen een organisatie toegevoegde waarde op basis van informatie uit het ERP-systeem en de waste-dashboards spelen beter in op veranderingen. Daarmee is de kans groter om succesvol te zijn, nu en in de toekomst.

Waste Insight, hybride ERP-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem voor de Nederlandse en Vlaamse afvalindustrie voor het automatiseren en digitaliseren van alle processen. Van waste tot financieel, HR en CRM. Grote én kleinere afvalbedrijven kunnen met deze standaard combinatie van AFAS- en PieterBas-software effectief registreren en administreren. Omdat ze daardoor makkelijker en sneller werken, maken ze een efficiëntieslag. Dat scheelt tijd en per saldo besparen bedrijven daarmee op kosten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x