Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

VLAIO subsidieert in Vlaanderen standaard afvalsoftware PieterBas tot 100.000 euro

23 september 2019
Waste,
0 Reacties
JMC Containers Lier Jan Haeck Brugge identificatieformulier AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight Digitalisering van de afvalindustrie

In totaal 100.000 euro met een maximum van 5.000 euro per voertuig van 3,5 ton of meer. Dat is het bedrag dat het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) per KMO subsidieert voor investeringen in ecologisch en veilig transport. De subsidie is bedoeld voor Vlaamse afvalinzamelaars en -transporteurs. In 2018 is PieterBas Automatisering voor deze subsidieregeling getoetst bij het VLAIO. Alle PieterBas-projecten zijn onder deze regeling tot 80 procent subsidiabel, waaronder ook de begeleiding van de implementatie van de afvalsoftware door een adviseur met jarenlange ervaring in de afvalindustrie, zowel in Vlaanderen als in Nederland.

>> Foto: Vlaamse afvalbedrijven, zoals JMC Containers uit Lier komen in aanmerking voor de ‘Subsidie voor Ecologisch en Veilig Transport’ van het Vlaamse Agentschap voor Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

Subsidie voor Vlaamse afvalinzamelaars en -transporteurs

In september 2017 heeft de Vlaamse minister voor Mobiliteit een subsidieregeling in het leven geroepen die interessant is voor alle Vlaamse KMO’s in het afvaltransport. De subsidie is bestemd voor ondernemingen met minstens één motorvoertuig of een samengesteld voertuig dat wordt gebruikt voor het vervoer van goederen over de weg en waarvan het maximaal toegestane totaalgewicht meer dan 3,5 ton is. De subsidie geldt ook nog voor 2019. Bedrijven komen voor de tegemoetkoming in aanmerking als ze  investeren in extra voorzieningen die een positieve impact hebben op het milieu en op geluidslast, zoals een digitaal planningsysteem dat ook het identificatieformulier naar de tablet-boordcomputer op de wagen verstuurt. Omdat Vlaamse afvalbedrijven daardoor efficiënter kunnen werken voldoen ze aan de voorwaarden voor de VLAIO-subsidie.

Gratis handleiding aanvragen VLAIO subsidie!

Via de subsidieregeling voor Veilig en Ecologisch Transport van Het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) kunt u voor uw onderneming tot 100.000 euro subsidie aanvragen. De Waste Insight-adviseurs schreven op basis van hun praktijkervaringen bij enkele Vlaamse KMO’s in de afval- en recyclage-industrie een praktische handleiding voor het aanvragen van deze subsidie.

Klik hier om de handleiding gratis te downloaden

Eenvoudig online aanvragen

Vlaamse bedrijven kunnen de subsidie alleen digitaal aanvragen via de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Bij een normale doorloop van het aanvraagdossier krijgt de onderneming binnen twee maanden een mail met de beslissing. In het geval van goedkeuring ook de mededeling dat de betalingsopdracht voor de aangevraagde subsidie is gegeven. Het maximale subsidiebedrag per onderneming geldt voor een periode van drie opeenvolgende kalenderjaren: 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. De subsidie wordt uitbetaald nadat de afvalinzamelaar of -transporteur de subsidieaanvraag volledig heeft ingediend, is goedgekeurd, en er nog budgettaire middelen zijn. Als dat niet het geval is, wordt de onderneming in het daaropvolgende kalenderjaar uitbetaald. Bedrijven kunnen voor het aanvragen van de subsidie ook hulp inschakelen, bijvoorbeeld van het onafhankelijk subsidiekantoor MINT Europe.

Wilt u meer weten? Lees dan hier ook het interview met David Guy van MINT Europe dat Vlaamse afvalbedrijven helpt bij het aanvragen van de subsidie.

Standaard afvalsoftware wordt gesubsidieerd

Voor Vlaamse afvalinzamelaars en -transporteurs die in aanmerking komen voor de subsidie geldt een maximum bedrag van 5.000 euro per vrachtwagen. Van de totale investering wordt 80 procent gesubsidieerd. met een maximum van 100.000 euro per onderneming. Alle PieterBas-projecten zijn subsidiabel onder de VLAIO-regeling, waaronder het maandelijks abonnement voor de standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering en de begeleiding van de implementatie van de afvalsoftware van PieterBas door een ervaren adviseur die ook thuis is op de Vlaamse afvalmarkt. Een voorwaarde is dat er niet alleen wordt geïnvesteerd in de software voor de backoffice, maar dat ook de vrachtwagencabine wordt uitgerust met een boordcomputer, zoals de tablet-boordcomputer van PieterBas. Ook deze uitgave is voor 80 procent subsidiabel. Uitgesloten van de subsidie is de installatie van de PieterBas-software en de koppeling met de weegbrugdrivers.

Rekenvoorbeeld voor een onderneming met 12 voertuigen van +3,5ton: het maximale subsidiebedrag is 12 x 5.000 euro  per voertuig is 60.000 euro. Als de investering in het bedrag 75.000 euro bedraagt, krijgt de onderneming een subsidie van maximaal 60.000 euro.

Jan Haeck Containers uit Brugge is een voorbeeld van een bedrijf dat in aanmerking komt voor de VLAIO-subsidie voor de investering in de standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

PieterBas Automatisering is samen met AFAS Software kernpartner van Waste Insight, het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren. Zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen zes jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u weten hoe u al uw processen kunt digitaliseren: van de complete afvallogistiek, tot CRM, HR en financials? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x