Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Vakblad Recycle Pro: ‘Waste Insight biedt Vlaamse afvalindustrie enorm kostenpotentieel’

26 april 2019
Hybride ERP, Nieuws & agenda,
0 Reacties
recycle-pro-vlaamse-afvalindustrie-arjen -cornelisse-digitaal-rijden-onbemand-wegen-Waste-Insight-AFAS-Software-PieterBas-Automatisering

Digitalisering biedt de afvalindustrie een enorm potentieel en kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Met name in Vlaanderen. Dat zegt salesmanager Arjen Cornelisse van Waste Insight tegen Recycle Pro. ‘Heel veel handelingen gebeuren nog steeds manueel’, stelt hij in het interview met het Vlaamse vakblad. ‘Bedrijven kunnen met de standaard software van Waste Insight al hun operationele processen efficiënt inregelen’, aldus Cornelisse tegen journalist Valérie Couplez. ‘Als de weegbrug automatisch de gegevens van de vracht in kwestie aan de software doorgeeft, wordt onbemand wegen werkelijkheid. Dat bespaart direct op personeelskosten.’

Winst ligt voor het oprapen

Ook in andere bedrijfsprocessen ligt de winst voor het rapen’, zegt hij in het interview. ‘Digitaal rijden zal overbodige ritten uitsluiten, er zijn minder papieren documenten in omloop en alle informatie is in een gecentraliseerd systeem beschikbaar zodat er niet meer naar hoeft te worden gezocht’, geeft hij als voorbeelden. De grootste troef van Waste Insight blijkt uit de bedrijfsbrede aanpak, bericht het artikel in Recycle Pro. ‘Alles functioneert als één ICT-systeem. Bedrijven hoeven niet meer op zoek naar aparte weegsoftware en een apart boekhoudpakket’, stelt Cornelisse. ‘Het hele orderproces van het aannemen van de opdracht tot en met de facturatie is volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Er komt geen duur maatwerk in koppelingen bij kijken. Via het maandelijkse all-in abonnement beschikken afvalinzamelaars en -verwerkers over alle software, inclusief onderhoud, werkende updates en upgrades. Daar horen de laatste innovaties bij, zoals de WeegApp om onbemand te wegen en Tracimat-certificaten. Maar ook extra functionaliteiten, zoals boordcomputers, routeoptimalisatie of een webshop. Er zijn intussen al negen gecertificeerde standaardkoppelingen die zonder meerprijs worden onderhouden’, aldus Cornelisse in het interview met Recycle Pro dat in mei verschijnt.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen meer dan vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u weten hoe u alle operationele afvalprocessen kunt digitaliseren en automatiseren met Waste Insight: van de afvallogistiek tot financials, CRM en HR? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x