Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Vermindering werkdruk HR in de afvalindustrie: twee praktische tips

2 januari 2019
HRM & payrolling, Partners & Relaties,
0 Reacties
HR loonadministratie workflows Waste Insight AFAS Software PieterBas Automatisering

Chauffeurs die in AFAS verlof aanvragen en voor die periode niet beschikbaar zijn in PieterBas. Het is in de afvalindustrie een bekend voorbeeld van medewerkers die zelf taken administreren. Met als voordeel dat de HR-afdeling geen tijd meer hoeft te besteden aan relatief eenvoudige werkzaamheden. Door automatisering wordt bovendien de loonadministratie efficiënter. Daardoor neemt de administratieve werkdruk van HR-medewerkers verder af en kan de HR-afdeling zich nog meer focussen op de medewerkers. Dit bericht ‘Inspireert Beter Ondernemen van AFAS’, samen met PieterBas Automatisering van Waste Insight. De website geeft twee praktische tips.

Meer weten? Lees dan: verlaag de werkdruk van HR: loonadministratie makkelijker en efficiënter.

1: kies voor eHRM

eHRM kan bedrijven in de afvalindustrie aanzienlijke resultaten opleveren. Hoogleraar bestuurskunde Bram Steijn van de Erasmus Universiteit heeft becijferd dat eHRM goed kan zijn voor zeven procent van de financiële resultaten van bedrijven. Vertaald naar het MKB is dat ruim 64 miljard euro aan toegevoegde waarde. Door software te koppelen, kunnen er nog meer processen worden geautomatiseerd. Een voorbeeld is de salarisadministratie gekoppeld aan het boekhoudpakket. Alle loonjournaalposten worden dan automatisch in de boekhouding verwerkt. Er is ook ERP-software op de markt waarin zowel de HR-administratie, de salarisadministratie als de boekhouding in één softwareoplossing is verwerkt. Het koppelen van meerder softwarepakketten is daarmee verleden tijd. Een loonmutatie bijvoorbeeld wordt dan ook automatisch een financiële mutatie in de boekhouding.

Meer weten? Lees dan: eHRM in de afvalindustrie: bijdragen aan slagvaardige organisatie met hogere productiviteit.

2: laat medewerkers zelf administreren

Met Employee Self Service (ESS) kunnen medewerkers zelf administreren, zoals zichzelf ziek melden of verlof aanvragen. Dat kan behalve via een PC of laptop ook met een app op de tablet of smartphone. Als medewerkers zelf administratieve taken uitvoeren, is de HR-afdeling minder bezig met simpele, maar tijdrovende handelingen. Een organisatiebreed ICT-systeem als Waste Insight heeft daarbij als voordeel dat de in AFAS ingevoerde ziektemelding of verlofaanvraag direct in PieterBas bekend is. Een zieke chauffeur is daardoor niet meer beschikbaar in de planning. En voor zijn collega die voor de zomerperiode vakantie heeft aangevraagd, kan al maanden vooraf vervanging worden geregeld. Die melding wordt automatisch verwerkt in in een roosterkalender waaraan standaard ook een gelijkwaardige vervanger is gekoppeld. Daardoor wordt een afwezige medewerkers altijd vervangen door een collega-belader die voor dat specifieke werk aan de P90-norm voldoet.

Meer weten? Lees dan ook de posts over verlof aanvragen: chauffeur automatisch geblokkeerd in planning en verzuim melden: afwezige belader vervangen door collega die voldoet aan P90-norm.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u weten hoe Waste Insight werkt voor de afvalindustrie? Lees dan de blogpost met de drie praktijkvoorbeelden. Of neem contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina.

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x