Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Waarom zou je digitaal gaan werken? Zes argumenten voor de afvalindustrie

26 november 2018
Hybride ERP, Partners & Relaties,
0 Reacties
Argumenten om digitaal te werken AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight Digitalisering in de afvalindustrie

De opdrachtbon, geleidebiljet en weegbon eerst bij elkaar moeten zoeken voordat er kan worden gefactureerd. Bij bedrijven in de afvalindustrie die nog met papier werken, kost dat veel tijd. Hoeveel makkelijker is het als processen zijn gedigitaliseerd. De weeggegevens staan na het wegen direct klaar om te factureren. Dat werkt sneller en makkelijker. Per saldo levert dat een kostenbesparing op. Omdat facturen ook sneller de deur uit kunnen, worden nota’s eerder betaald.  Digitalisering draagt daarmee bij aan een positieve cashflow. Ondanks de voordelen van digitalisering hebben collega’s soms toch nog koudwatervrees, bericht het AFAS-blog ‘Inspireert Beter Ondernemen’. Hoe overtuig je hen digitaal te werken? Het Waste Insight-blog zet zes argumenten op een rij.

Meer weten? Lees dan ‘digitalisering in de afvalindustrie’. In het boek belicht auteur @B2Bjournalist en techblogger Marguerite Tachet wat digitalisering is en wat het betekent voor de digitale planner, chauffeur, weegmeester en administrateur.

1: minder kans op fouten

Een ‘foutje’ is snel gemaakt, bijvoorbeeld een rekening- of debiteurennummer verkeerd overtypen of niet correct verwerken. De kans op een menselijke misser wordt aanzienlijk kleiner met een ICT-systeem dat gegevens onthoudt en automatisch opslaat.

2: informatie is veilig

Door elke 24 uur een back-up te draaien van digitaal opgeslagen informatie is het risico nihil dat er data verloren gaat. De kans is bijvoorbeeld een stuk groter dat een opdrachtbon die de chauffeur zelf heeft geschreven, zoek raakt.

3: alle gegevens voorhanden

Digitaal opgeslagen informatie is met de spreekwoordelijke druk op de knop beschikbaar. Bedrijven kunnen daardoor snel antwoord geven op klantvragen. Bovendien zijn alle documenten aan de betreffende order gekoppeld. Denk aan de EBA, de elektronische begeleidingsbrief afval, maar ook de weegbon of de foto die de acceptant na het storten met z’n tablet heeft gemaakt. Daardoor is de orderadministratie altijd up-to-date en is er nooit onduidelijkheid over gewicht of de inhoud van een gestorte container.

4: extra omzet zonder investering

Digitalisering betekent makkelijker en sneller werken, maar ook minder handling. Dat scheelt tijd waardoor er ook ander werk kan worden gedaan. En dat met dezelfde mensen en hetzelfde materieel. Bedrijven kunnen daardoor hun omzet verhogen zonder dat daarvoor een extra investering nodig is.

5: kosten besparen

Met digitalisering kan het mes in de papierberg. Daardoor sneuvelen er minder bomen voor papier, daalt het aantal gereden transportkilometers en vermindert de CO2-uitstoot. Bovendien zijn er geen kosten voor de verzending, zoals enveloppen en porto. Ook vervalt de handling voor het printen en het in de enveloppen steken van de facturen. Per saldo draagt digitalisering daarmee bij aan de milieudoelen van bedrijven terwijl ze tegelijkertijd kosten besparen.

6: centraal debiteurenbeheer

Alle facturen zijn direct in te zien in het centrale debiteurensysteem. Daarmee is direct duidelijk  wanneer betalingstermijnen zijn verstreken. Herinneringen kunnen daardoor op tijd en automatisch de deur uit. 

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed alle processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Ook worden chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u ook uw totale afvalverwerking met één ICT-systeem kunt automatiseren? Lees dan deze post op het Waste Insight-blog. Of wilt u ook weten welke mogelijkheden Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina.

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x