Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Waste Insight bedrijfsbrede oplossing voor afvalinzameling en -verwerking

15 februari 2019
Hybride ERP, Financials, Partners & Relaties,
0 Reacties
Afvalverwerking recyclage recycling afvalinzameling AFAS Software Waste Insight PieterBas Automatisering

Alle bedrijfsprocessen organisatiebreed digitaliseren en automatiseren. Van de afvallogistiek, HR, CRM tot financials. Die meerwaarde biedt Waste Insight afvalinzamelaar en -verwerkers. Alle processen worden vastgelegd in het systeem: van het eerste klantcontact, wegen, en verwerking van afval tot de financiële administratie, inclusief de volledige personeelsadministratie. De website van AFAS software, samen met PieterBas kernpartner van Waste Insight, zet de belangrijkste voordelen op een rij.

Meer weten? Kijk dan op de website van Waste Insight.

1: digitaal werken

Met Waste Insight kan het mes in de papierberg. Alle documenten zijn gedigitaliseerd. Het papieren geleidebiljet, de opdrachtenbon, rittenstaat, weegbon en factuur zijn daarmee verleden tijd. Met als voordelen dat het werken makkelijker wordt, er minder handling is en de foutkans afneemt. Ook scheelt het papier en daarmee bomen, dalen de transportkilometers en de CO2-uitstoot. Behalve dat digitalisering daarmee een kostenbesparing oplevert, draagt het ook bij aan de duurzaamheidsdoelen van bedrijven in de afvalindustrie.

Meer weten? Lees dan ‘Waarom papier verleden tijd is: vijf argumenten voor de afvalindustrie’.

2: debiteurenbeheer

De facturen uit PieterBas-software worden, inclusief PDF, automatisch aangemaakt in de AFAS-software. Door het gecentraliseerde debiteurenbeheer is er inzicht in de periode dat facturen uitstaan van nota’s. Ook kunnen aanmaningen automatisch digitaal worden verstuurd en acties gestart om klanten te bellen om betaalafspraken te maken.

Meer weten? Lees dan ‘Facturatie en debiteurenbeheer stroomlijnen verbetert cashflow: 7 tips’.

3: verschillende ondernemingen

Meerdere juridische entiteiten apart vastleggen en tegelijk ook samenvoegen. Waste Insight biedt de mogelijkheid om meerdere administraties onder te brengen in één omgeving. Daarvoor volstaat het eenmalig inrichten van de afval- en administrative processen voor alle administraties. Rekening-courant boekingen worden eenvoudig en snel bijgewerkt, en alle administraties met met één druk op de knop geconsolideerd.

Meer weten? Lees dan ‘Bedrijvengroepen automatiseren (deel 3): alle keuze-opties openhouden’.

4: altijd en overal inzicht

De interactieve dashboards bieden bedrijfsbreed een real-time inzicht en maximale controle over alle processen. Cruciale gegevens kunnen zo snel worden herleid tot praktische en nuttige informatie. Gegevens zijn altijd up-to-date zodat bedrijven hun beslissing daar direct op kunnen afstemmen, zoals het aanpassen van de planning of het opschalen van medewerkers en materieel.

Meer weten? Lees dan ‘Afvalindustrie optimaliseert inzameling met waste-dashboards’.

5: sollicitant self service

Potentiële medewerkers solliciteren via een eigen portalsite. Ze vinden daar alle informatie en communicatie over hun eigen sollicitatie. Aan de achterkant is het hele werving- en selectieproces geautomatiseerd. Alles wordt gestuurd door middel van workflows waardoor de HR-afdeling veel minder belast wordt met administratieve werkzaamheden rondom het sollicitatieproces.

Meer weten? Kijk dan op de AFAS-website.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen bijna vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Download dan de brochure. Wilt meer weten hoe Waste Insight werkt voor de afvalindustrie? Lees dan de blogpost met de drie praktijkvoorbeelden. Of neem contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina. Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties