Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Waste Insight werkt ook voor Vlaamse KMO’s als één ICT-systeem

15 oktober 2018
Partners & Relaties, Nieuws & agenda,
0 Reacties

Het automatiseren van de voorraadregistratie, inclusief Tracimat en een 2D-plattegrond waar in een oogopslag is te zien wat de tonnages zijn en de voorrraadlocatie op het terrein. Dat kan met Waste Insight, het hybride ERP-systeem voor de afvalindustrie. Waste Insight werkt als één ICT-systeem, zegt salesmanager Arjen Cornelisse. ‘Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie, geeft hij als voorbeeld. ‘Ook worden chauffeurs die zichzelf ziek melden automatisch in de planning geblokkeerd.’

Stap voor stap automatiseren

Gefaseerd digitaliseren en automatiseren. Die mogelijkheid biedt Waste Insight, zegt Cornelisse. ‘Bedrijven kunnen daardoor hun processen automatiseren terwijl ze tegelijkertijd met papier blijven werken. Met als voordeel dat ze stap voor stap het gewenste automatiseringsniveau bereiken, zonder dat dat invloed heeft op hun dagelijkse bedrijfsvoering.’ Dat voorziet volgens hem in de behoefte van Vlaamse KMO’s. ‘Veel bedrijven vinden het prettig om na ingebruikname van het nieuwe ICT-systeem toch nog bepaalde aspecten van de oude werkwijze te blijven hanteren. Het inslingereffect, zoals ik dat noem’.

Wilt u ook weten hoe u gefaseerd het gewenste automatiseringsniveau kunt bereiken? Kom dan naar de introductiesessie van Waste Insight of lees deze blogpost: Waste Insight automatiseert stap voor stap de complete afvalinzameling- en verwerking van Vlaamse KMO’s en Nederlandse MKB.

Tracimat

Het registreren van elke fase in de verwerking van bouw- en sloopafval en puin. Zowel met een laag- als en hoogmilieurisico-profiel. Dit kan met Waste Insight, zegt Cornelisse. ‘Vlaamse bedrijven als Containerverhuur Corneillie, voldoen hiermee aan het op 24 augustus ingevoerde Tracimat. Bedrijven kunnen met Waste Insight LMRP en HMRP aparte inwegen en de locatie op  het terrein vastleggen, eventueel met bijbehorend batchnummer. Ze weten daardoor precies welk type puin waar op de locatie ligt en wat ze eventueel kunnen samenvoegen. Samengevoegde partijen worden daarna vastgelegd en weer herleid. Daardoor is exact bekend waar het puin uit een bepaalde partij vandaag komt. Op basis van de gecertificeerde software kan dat ook aan de autoriteiten worden getoond. Standaard in de Waste Insight is ook dat steeksproefgewijs monsters voor het lab kunnen worden genomen.’

Wilt u ook weten hoe welke voorraden er op uw terrein liggen en hoe u dat makkelijk op een 2D-plattegrond kunt zien? Kom dan naar de introductiesessie van Waste Insight of lees deze blogpost: met 2D-plattegronden in één oogopslag zicht op status voorraden.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen bijna vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen met de WeegApp tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Ook worden chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest. Na de lancering is Waste Insight in Belgie goed ontvangen. Inmiddels koos de eerste Vlaamse KMO – Containerverhuur Corneillie – voor het organisatiebrede ICT-systeem voor de afvalindustrie. 

Meer weten?

Wilt u weten welke mogelijkheden Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl  Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x