Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Waste Insight werkt voor de afvalindustrie: drie praktijkvoorbeelden

5 juli 2018
Hybride ERP,
0 Reacties
Waste Insight werkt als één ICT-systeem standaard gecertificeerde koppelingen AFAS PieterBas Automatisering

Direct weten als een prospect klant is geworden, een chauffeur voor de planning beschikbaar is of digitale facturen doorzetten naar de debiteurenadministratie. Het zijn voorbeelden waaruit blijkt dat Waste Insight in de praktijk werkt als één ICT-systeem. Informatie is met een druk op de organisatiebreed in te zien. Het stroomlijnen van processen maakt het werken sneller en makkelijk. Omdat bedrijven daardoor een efficientieslag maken, kunnen ze meer doen met dezelfde mensen. Per saldo levert ze dat een hogere omzet op.

Nieuwe klant direct bekend in PieterBas: efficiënter werken

Direct kunnen beschikken over alle bedrijfsgegevens van een nieuwe klant. Dat kan met Waste Insight. Omdat vanuit AFAS data real time wordt uitgewisseld, is het bedrijf direct ook beschikbaar in PieterBas en daarmee in de orderadministratie, planning, op de weegbrug en facturering. De manager afvalstoffen wordt daarbij gelijktijdig via een slimme workflow over de nieuwe klant geïnformeerd. Die kan dan direct aan de slag, bijvoorbeeld  om alle afvalformaliteiten in orde te maken, zoals afvalstroomnummers en AMvB-meldingen. Het direct ‘uitwisselen’ van procesinformatie heeft een groot voordeel. Zonder dat er handmatig gegevens moeten worden uitgewisseld, hebben alle betrokken personen direct de juiste informatie. En dankzij de workflows worden ze daarover ook gelijk geïnformeerd. Dat scheelt onnodig communiceren, tijd en fouten. Per saldo kunnen bedrijven daardoor efficiënter en goedkoper werken.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem standaard gecertificeerde koppelingen AFAS PieterBas Automatisering

Voordelen

  • Handig en overzichtelijk: nieuwe klant is overal in de PieterBas beschikbaar van de orderadministratie, planning, de weegbrug tot en met de facturering
  • Efficiënt: proces verloopt sneller
  • Geen dubbele invoer: dat bespaart tijd en voorkomt fouten
  • Financiële gegevens automatisch bijgewerkt op klantenkaart: omzet uit de PieterBasis daardoor direct beschikbaar in AFAS

Centraal debiteurenbeheer: positief effect op cashflow

Een digitale factuur automatisch vanuit PieterBas doorsturen naar AFAS waar het debiteurenbeheer is gecentraliseerd. Dat kan met Waste Insight. De (complexe) prijsafspraken met de klant worden daarvoor eerst vastgelegd in PieterBas. Na het wegen wordt een order gecontroleerd en worden de factuur als PDF of via UBL automatisch doorgezet naar AFAS. Zonder informatie vooraf weet de afdeling debiteurenbewaking daardoor al dat een factuur voor afvaltransport is verstuurd. E-mailen of bellen met collega’s van andere afdeling is niet meer nodig. Elke aangemaakte die is verstuurd vanuit PieterBas, is direct beschikbaar als een openstaande post in de debiteurenbewaking van AFAS. Per factuur kan worden aangegeven of er moeten gemaand en wanneer dat moet gebeuren. Ook kan automatisch een aanmaning worden verstuurd. Behalve dat bedrijven hierdoor constant zicht hebben op hun openstaande posten, heeft actief debiteuren beheer ook een positief effect op de cashflow en daarmee op het  bedrijfsresultaat.

Voordelen

  • Alle informatie over een nota is via Waste Insight zowel beschikbaar in de PieterBas- als de AFAS-software, inclusief de originele digitale factuur
  • Steeds de gespecificeerde facturen bij de hand, zoals de klant die heeft ontvangen
  • De medewerker debiteurenbewaking weet op elk moment welk bedrag er bij een klant open staat

Chauffeur meldt zich zelf ziek: automatisch geblokkeerd in planning

Een chauffeur die niet kan worden ingepland omdat hij zichzelf ziek heeft gemeld en in de planning van PieterBas is geblokkeerd. Dat kan met Waste Insight. Medewerkers voeren in AFAS zelf wijzigingen door, zoals ziekte of verlofdagen. Dat laatste kan zelf tot een jaar vooraf. Bedrijven kunnen daardoor tijdens vakantieperiodes, zoals in de zomer of met kerst, personeels vroegtijdig inplannen. Wijzigingen invoeren kan op een PC of via een app op de smartphone. Alle betrokken afdelingen zien in PieterBas direct welke mutaties er hebben plaatsgevonden. Informatie over beschikbare medewerkers is daardoor altijd up-to-date. dit voorkomt over-en-weer gebel omdat abusievelijk een zieke chauffeur of shovemachines toch is ingeroosterd.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem standaard gecertificeerde koppelingen orders inplannen afvalindustrie AFAS PieterBas Automatisering

Voordelen

  • Procesinformatie direct ‘uitwisselen’
  • Informatie overal up-to-date beschikbaar
  • Efficiënter werken en daardoor tijd en geld besparen

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem voor de afvalindustrie waarvoor AFAS Software en PieterBas Automatisering bijna vijf jaar geleden het initiatiefnamen. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Alle standaard koppelingen van Waste Insight zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest. Bedrijven zijn er daardoor van verzekerd dat hun ICT-systeem altijd werkt, ook bij updates, upgrades of als er nieuwe functionaliteiten bij komen.

Meer weten?

Wilt u ook weten welke mogelijkheden Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight. Kijk dan op de klantenpagina.

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x