Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Werkprocessen in de afvalindustrie automatiseren: drie voorbeelden

18 december 2018
Hybride ERP,
0 Reacties
Workflows verzuim melden verlof aanvragen inkoopfacturen ICT-systeem AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight

Processen in de organisatie feilloos en efficiënter uitvoeren. Dat kan met workflows. Repeterende werkprocessen verlopen geautomatiseerd, volgens een vaste structuur en stappen. Hierdoor is betere bewaking van de doorlooptijd mogelijk en neemt de betrouwbaarheid van de administratie toe. Omdat medewerkers op basis van de informatie in de flow automatisch op de hoogte worden gehouden, is er bovendien meer duidelijkheid en transparantie. Het Waste Insight–blog zet drie voorbeelden van workflows in de afvalindustrie op een rij.

Afbeelding boven: voorbeeld van een workflow verlof aanvragen. Meer weten over workflows?  Kijk dan op de website van AFAS Software, samen met PieterBas kernpartner van Waste Insight. 

Workflow verlof aanvragen

Een chauffeur die zelf met een AFAS-app op z’n smartphone verlof aanvraagt en daarna automatisch is geblokkeerd in de planning van PieterBas. Het is een bekend voorbeeld van een workflow in de afvalindustrie. Het systeem gebruikt gegevens in het beslisproces waardoor werkprocessen sneller gaan en een deel van de werkzaamheden achterwege blijft. Door deze automatiseringsslag is er minder handling. Dat scheelt tijd die werknemers kunnen gebruiken voor andere werkzaamheden. Bovendien is een workflow altijd up-to-date en op elk moment in te zien, zowel door het management als werknemers die daardoor op elk moment inzicht hebben in de verlofdagen.

Meer weten? Lees dan: met workflow verlof aanvragen: chauffeur automatisch geblokkeerd in planning.

Workflows verzuim melden verlof aanvragen inkoopfacturen ICT-systeem AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight
Een chauffeur die in AFAS verlof aanvraagt is direct geblokkeerd in de planning van PieterBas.

Workflow verzuim melden

Een afwezige belader vervangen door een collega die aan de P90-norm voldoet. Dat voordeel biedt de workflow verzuim melden. Met de workflow kunnen medewerkers zichzelf afwezig melden, bijvoorbeeld bij ziekte, zwangerschapsverlof of een (arbeids)ongeval. De melding wordt automatisch verwerkt in in een roosterkalender waaraan standaard ook een gelijkwaardige vervanger is gekoppeld. Daardoor wordt een afwezige medewerkers altijd vervangen door een collega-belader die voor dat specifieke werk aan de P90-norm voldoet.

Meer weten? Lees dan: workflow verzuim melden: afwezige belader vervangen door collega die voldoet aan P90-norm.

Workflows verzuim melden verlof aanvragen inkoopfacturen ICT-systeem AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight belader P90
Een afwezige collega wordt altijd vervangen door een belader die aan de P90-norm voldoet.

Workflow inkoopfacturen

Standaard profiteren van een betalingskorting op een factuur. Dat voordeel hebben bedrijven die hun inkoopfacturen inboeken en verwerken met een workflow. Na binnenkomst en inscannen gaan de inkoopfacturen de ‘flow’ in die ze automatisch door het betalingsproces leidt. Voor afvalinzamelaars en –verwerkers die per jaar meer dan 10.000 inkoopfacturen ontvangen, is een workflow inkoopfacturen rendabel. Omdat inkoopfacturen sneller worden verwerkt, betalen bedrijven eerder. Dat scheelt onnodige kosten omdat ze daardoor de betalingskorting niet mislopen.

Meer weten? Lees dan: workflow inkoopfacturen verwerken: standaard profiteren van een betalingskorting.

Workflows verzuim melden verlof aanvragen inkoopfacturen ICT-systeem AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight
Na binnenkomst en inscannen gaan de inkoopfacturen de ‘flow’ in die ze automatisch door het betalingsproces leidt.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u meer weten over workflows? Kijk op de website van Waste Insight-kernpartner AFAS Software. Wilt meer weten hoe Waste Insight werkt voor de afvalindustrie? Lees dan de blogpost met de drie praktijkvoorbeelden. Of neem contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina.

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x