Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Workflows praktische manier om collega’s service te bieden (video)

14 maart 2019
HRM & payrolling,
0 Reacties
AFAS Pocket app workflows Waste Insight PieterBas Automatisering

Het werk makkelijker maken, zowel voor collega’s als AFAS-beheerders. Dat kan met workflows. Daarbij worden zo veel mogelijk interne (aan)vragen en verzoeken geautomatiseerd geregeld. Of ze nu zijn bestemd voor de IT-afdeling, de facilitaire dienst of HR. Een aanvraagknop op InSite is een perfect startpunt om collega’s te helpen. Dat scheelt werk, voorkomt vertraging en er worden minder fouten gemaakt. Jeroen de Beer, procesbeheerder van AFAS, samen met PieterBas kernpartner van Waste Insight, legt uit hoe het in de praktijk werkt.

Meer weten? Lees dan ook: ‘Regel topservice voor jezelf en je collega’s met workflows’.

Aanvraag in een strak proces afhandelen

Efficiënt werken. Dat is het voordeel als een aanvraag voor bijvoorbeeld een smartphone of laptop in een workflow wordt afgehandeld. Verzoeken komen daardoor vanaf een centrale plek in de juiste takenlijst terecht. De telefoon of laptop wordt uit het magazijn geleverd of direct besteld bij de leverancier. De betreffende collega weet ondertussen dat de aanvraag binnen is, wie ermee bezig is en wanneer er wordt geleverd. Extra voordeel van een workflow is dat aan de achterkant ook alles automatisch gaat. Zo blijft de activalijst up-to-date en is het toestel of laptop meteen gekoppeld aan het juiste personeelsdossier.

Workflow regelen via Pocket-app

Het via de Pocket-app melden dat dat een toilet wel een schoonmaakbeurtje kan gebruiken. Ook dat is een voorbeeld van een workflow. Om dubbele aanvragen te voorkomen, zijn ook recente meldingen zichtbaar. Een medewerker van het schoonmaakteam die z’n ronde doet, krijgt de nieuwe taak via de iPad binnen en kan meteen in actie komen. Deze workflow scheelt veel bellen en mailen, én maakt alle collega’s verantwoordelijk voor een prettige werkomgeving. Bedrijven bepalen zelf welke workflows vanuit Pocket kunnen worden ingestuurd. Beheerders kunnen deze en andere functies uit de AFAS Pocket-app autoriseren.

Service bieden

Een belangrijk voordeel van workflows is dat bedrijven daardoor een extra service kunnen bieden. Zowel aan collega’s als aan mensen buiten het bedrijf, zoals sollicitanten. Als geïnteresseerden zich via OutSite aanmelden, vullen ze eenmalig hun contactgegevens in. Tijdens het sollicitatieproces nemen ze deze data ‘mee’. Als iemand in dienst komt, starten alle relevante processen automatisch. Een workflow kan dus ‘onder water’ nieuwe workflows in gang zetten. IT maakt bijvoorbeeld een laptop gereed en facilitair regelt een welkomstpakket voor op de eerste werkdag. Zo blijft er niets liggen, wordt er niets vergeten en hoeven afdelingen niet op elkaar te wachten. En belangrijker nog: de nieuwe collega krijgt een warm welkom.

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Chauffeurs die zichzelf in AFAS ziek melden zijn automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u meer weten over workflows? Bekijk dan de video hieronder. Wilt u weten welke koplopers in de afvalindustrie al kozen voor Waste Insight? Kijk dan op de klantenpagina. Wilt u weten welke mogelijkheden Waste Insight u biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl

Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x