Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Zandrecycling Nederland kiest voor all-in abonnement Waste Insight

3 augustus 2017
Klanten & projecten, Geen onderdeel van een categorie,
0 Reacties
Zandrecycling Nederland Peter Voskamp Waste Insight AFAS Software PieterBas Automatisering Hans Buskens

Zandrecycling Nederland heeft getekend voor het all-in abonnement van Waste Insight. De handtekening daarvoor is inmiddels gezet. Het bedrijf werkte al langer met de standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering en nam vorig jaar ook AFAS Software in gebruik. Met de keuze voor het all-in abonnement van Waste Insight heeft Zandrecycling Nederland een logische volgende stap gezet, blijkt uit de toelichting van directeur Peter Voskamp. ‘Omdat we nu over álle software van PieterBas en AFAS beschikken kunnen we organisatiebreed alle processen automatiseren en digitaliseren; van waste en financials tot zelfs CRM en HRM.’

Winstpunten Waste Insight voor Zandrecycling Nederland:

  • Door ‘single point of entry’ minder invoerwerk en minder fouten
  • Op tijd en kosten besparen door efficiënter werken
  • Mes in papierberg en daardoor bijdragen aan duurzaamheidsdoelen
  • Klanten sneller informeren met onder meer de digitale weegbon
  • Met Weegkiosk betere service bieden door verlengde openingstijden
  • Verbetering liquiditeitspositie door dagelijks digitaal nota’s te versturen

Organisatiebreed één geïntegreerd ICT-systeem

Zandrecycling Nederland is een samenwerkingsverband van Boskalis Dolman, Van Gansewinkel Minerals en Vandervalk+degroot. Het bedrijf is als enige in Nederland gespecialiseerd in het reinigen en verwerken van rioolslib, kolkslib, gemaalslib en veegzand. In totaal zijn er acht locaties, waarvan twee eigen.  ‘Zandrecyling Nederland gebruikte de standaard afvalsoftware van PieterBas al voor onder meer de afvalstoffenboekhouding’, vertelt Voskamp. ‘Ook hebben we de weegbruggen er mee geautomatiseerd waarbij de chauffeur zelf inweegt met een pas. De facturatie gebeurt met PieterBas, de financiële verwerking daarvan met de AFAS-software. Zowel PieterBas als AFAS bieden allebei een compleet systeem waarmee het ook nog eens heel makkelijk werken is’, aldus Voskamp.

Efficiënter werken en kosten besparen

Met de keuze voor het all-in abonnement van Waste Insight beschikt Zandrecycling Nederland over alle AFAS- en PieterBas-software. ‘Dat heeft als groot voordeel dat we daardoor nog een flink aantal digitaliseringsslagen kunnen maken’, concludeert Voskamp. ‘Omdat onze huidige weegautomaat aan vervanging toe is, beginnen we met onbemand wegen met de Weegkiosk (een weegzuil met interactieve touchscreen, red.). We starten op de locatie in Waalwijk. Daarmee zijn we de eerste Waste Insight-klant die met de Weegkiosk gaat werken. Een belangrijke stap’, aldus Voskamp. ‘We kunnen daardoor efficiënter werken en op kosten besparen’.

Extra service voor klanten

‘Ook draagt de Weegkiosk volgens Voskamp bij aan een betere service. ‘Klanten ontvangen de digitale weegbon met alle weeggegvens direct na de weging. Met name het feit dat we klanten sneller van alle informatie kunnen voorzien, is een belangrijk pluspunt. We kunnen bovendien de openingstijden verruimen. Voor onze klanten is dat belangrijk omdat die pas na een achturige werkdag hun afvalstromen gaan afvoeren. Veel locaties zijn al  om vier uur of om half vijf 5 dicht. Voor ons soort werkzaamheden is dat veel te vroeg. We moeten daarvoor op onbemande locaties nog wel een aantal zaken goed regelen op het gebied van vergunningen en veiligheid. Daarom beginnen we dan ook met ‘eigen’ auto’s van Vandervalk+degroot en dan langzaam opschalen, beginnend met onze grotere klanten.’

Bijdragen aan duurzaamheidsdoelen

Met Waste Insight gaan we nu ook overstappen op digitaal factureren, zegt Voskamp. ‘Omdat we daardoor de papierstroom indammen, dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelen, zowel van Zandrecycling Nederland als die van onze klanten. Bovendien kunnen we digitale facturen eventueel zelfs dagelijks versturen waardoor we betalingen eerder binnen krijgen en onze liquiditeitsposite verbetert. Ook dat was een belangrijke reden om voor Waste Insight te kiezen. ‘

Meer weten?

Waste Insight is het hybride ERP-systeem om processen bedrijfsbreed in de Nederlandse afvalindustrie te digitaliseren en te automatiseren. Door de geregistreerde en gecertificeerde koppeling werkt Waste Insight als één bedrijfsbreed ICT-systeem. Bedrijven zijn ervan verzekerd dat de koppeling altijd blijft werken, ook als er bijvoorbeeld een functionaliteit wordt toegevoegd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Waste Insight biedt? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of volgt Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

>> Foto boven: Directeur Peter Voskamp van Zandrecycling Nederland (r) en commercieel directeur Hans Buskens van PieterBas na de ondertekening van het Waste Insight-contract.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x