Waste Insight
The hybrid ERP solution powered by AFAS software PieterBas Automatisering

Zoekgemak staat voorop bij nieuwe AFAS KnowledgeBase

21 juni 2019
Klanten & projecten, Geen onderdeel van een categorie,
0 Reacties
AFAS Knowledgebase helpdesk supportcentrum Waste Insight AFAS Software PieterBas Automatisering

Het omturnen van een Opel Kadett naar een Ferrari. Dat heeft AFAS gedaan met de gloednieuwe KnowledgeBase. Daarbij staan zoekgemak voorop. Zo is de nieuwe versie ‘typo-tolerant’ als er een fout worden gemaakt. Ook kan er op synoniemen worden gezocht en kunnen complete vragen in het zoekvenster worden ingevuld. Omdat het zoeken daardoor sneller gaat, hebben gebruikers eerder het  antwoord op hun vraag, blijkt uit een blogpost van  supportmanager Melanie Blom op de website van AFAS Software, samen met PieterBas Automatisering kernpartner van Waste Insight. 

Zoekwoorden verder verfijnen

De nieuwe KnowledgeBase bevat meer dan 10.000 artikelen, video’s, veelgestelde vragen (nieuw), releasenotes van Profit, meldingen (nieuw), beschrijvingen van functionaliteit en andere content met daarin volop kennis over de software van AFAS en alle mogelijke bedrijfs-administratieve termen. Om daar snel de juiste informatie uit te vissen is een goede zoekfunctie cruciaal, stelt Blom. De vorige zoekmachine had daarin z’n beperkingen, blijkt. Zo was het verkeerd spellen van een zoekwoord uit den boze en kreeg de gebruiker bij zoeken op het woord ‘aangifte’ ieder stuk over aangiftes te zien. De zoekfunctie in de nieuwe KnowledgeBase heeft een filter om het zoekwoord verder te verfijnen, bijvoorbeeld: een loonaangifte, btw-aangifte of een pensioenaangifte. Ook kan worden gezocht naar een woord dat voor verschillende uitleg vatbaar is, zoals ‘aangifte’. De gebruiker kan daarbij de module aangeven waarbinnen hij of zij wil zoeken. ‘Een loonaangifte vind je binnen Payroll, een btw-aangifte binnen de financiële module’, geeft Blom als voorbeelden.

Zoeken op type artikel

Helemaal nieuw zijn de toevoegingen van meldingen en al eerder gestelde vragen van andere klanten (vraag en antwoorden). ‘Kom je een melding tegen in Profit of ben je benieuwd naar een vraag van een andere klant? Dan zit je helemaal goed in de nieuwe KnowledgeBase’, aldus Blom. ‘Het bespaart je flink wat tijd zodat je niet meer hoeft te bellen.’ Blom geeft in haar blog nog een voorbeeld. ‘Een gebruiker kan bijvoorbeeld het type artikel aangeven waarop wordt gezocht, zoals een helpartikel, een video of een veelgestelde vraag. Een hele praktische verbetering is ook dat gebruikers kunnen zoeken op looncomponenten. Dit getal wordt altijd aangegeven met punten ertussen, wat vroeger zorgde voor verwarrende resultaten. Inmiddels leest de zoekmachine feilloos tussen de punten door’, legt ze uit. Blom heeft tot slot nog een tip. ‘Zoek je op een woord dat in een langer artikel een aantal keer voorkomt, dan highlight de KnowledgeBase de plekken waar het woord is terug te vinden.’

Waste Insight werkt als één ICT-systeem

Waste Insight is het hybride ERP-systeem waarmee bedrijven in de Vlaamse en Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed al hun processen digitaliseren en automatiseren, zowel de complete afvallogistiek als financials, CRM en HR. AFAS Software en PieterBas Automatisering namen ruim vijf jaar geleden het initiatief tot Waste Insight. De twee kernpartners hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend. AFAS met software voor het automatiseren van administratieve processen, HR en CRM. Met de software van kernpartner PieterBas automatiseren bedrijven in de afvalindustrie al drie decennia al hun logistieke afvalprocessen. Van plannen, het onderweg mobiel afhandelen van orders, onbemand wegen met de WeegApp tot en met digitaal factureren. Waste Insight werkt als één ICT-systeem. Zo is er een centrale debiteuren- en verplichtingenadministratie. Ook worden chauffeurs die zichzelf in AFAS ziekmelden automatisch in PieterBas geblokkeerd. Alle koppelingen zijn gecertificeerd en worden elke 24 uur getest.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de AFAS KnowledgeBase. Lees dan de post van Melanie Blom of kijk in het nieuwe Help Centrum van AFAS

Wilt u weten hoe u met Waste Insight al uw processen kunt digitaliseren: van de complete afvallogistiek, tot CRM, HR en financials? Kijk dan in de rubriek ‘Hybride ERP’ of neem contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820, e-mail: acornelisse@waste-insight.nl Of blijf op de hoogte en volg Waste Insight op Twitter of LinkedIn.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x